Acasă Răspunsuri la întrebări Cum să faci o pungă pentru frigider cu propriile mâini

Cum să faci o pungă pentru frigider cu propriile mâini

O geantă mai rece este un dispozitiv autonom care vă poate ajuta atunci când trebuie să economisiți alimente pentru o călătorie în natură, să transferați cumpărături dintr-un magazin sau medicamente care necesită condiții speciale de detenție. Dar dacă achiziționarea unui container termic sau a unui frigider auto nu este accesibilă? Acest articol vă va arăta cum să vă confecționați rapid și ieftin propria geantă de răcire.

De ce materiale avem nevoie?

Pentru a realiza o geantă de răcire portabilă, să înțelegem pe scurt modul în care funcționează și de ce s-ar putea să avem nevoie în procesul de realizare a unui container termic „făcut manual”.

Nu este pe deplin corect să apelați astfel pungile portabile pentru frigider, deoarece acestea nu produc frig. Astfel de pungi, de fapt, sunt doar termosuri, care mențin temperaturile scăzute pentru o anumită perioadă de timp datorită unui schimb lent de căldură cu mediul înconjurător.

Pe baza acestui fapt, stabilim de ce avem nevoie:

 • geanta în sine - poate fi cusută sau adaptată gata făcută, principalul lucru este că are un fermoar dens și fiabil;
 • strat termic - pentru aceasta în magazin este necesar să ridicați material izolant din folie - izolarea foliei;
 • materiale de fixare - bandă metalizată sau capsator de mobilă.

De asemenea, ca sursă auxiliară de frig, puteți utiliza baterii speciale - recipiente sigilate cu soluție salină. Acumulatorii de frig sunt pre-congelați și apoi se decongelează încet într-o pungă termică, menținând temperaturile scăzute în interior pentru o vreme. Acumulatoarele de frig pot fi cumpărate într-un magazin sau făcute cu propriile mâini, vă vom spune și despre acest lucru.

Vezi si - Frigider fără îngheț sau picurare - care este mai bun?

Realizarea unei geantă de răcire portabilă

Credeți-mă, chiar dacă nu sunteți absolut prieteni cu o mașină de cusut sau cu un ac și fir, nu vă va fi dificil să coaseți o pungă termică. Acest proces vă va lua foarte puțin timp. Dar rezultatul - o pungă finită - va servi cu fidelitate pentru o lungă perioadă de timp, păstrând în mod fiabil mâncarea, băuturile sau medicamentele de efectele distructive ale căldurii și căldurii.

Deci, mai întâi trebuie să faceți un model - un model pentru interiorul pungii. De regulă, sunt luate drept bază genți dreptunghiulare de sport sau de călătorie cu clapă și fermoar în jurul perimetrului. Această variantă a geantei va fi cea mai practică.

Modelul va arăta ca o cruce mare, împărțită în sectoare - în funcție de dimensiunea fundului și a laturilor sacului original. Nu uitați să includeți capacul pungii. Mai mult, această schemă trebuie transferată către Foiloisolonă. Amintiți-vă că modelul din izolație din folie ar trebui să fie puțin mai mic decât modelul original - astfel încât modelul containerului din material termic să se potrivească liber în geantă.

Asamblați modelul din materialul termic, lipind cu atenție îmbinările cu bandă de folie. Dacă puteți coase un fermoar în recipientul izolat cu folie, o astfel de geantă mai rece va deveni de multe ori mai eficientă.Un compartiment bine închis este o garanție pentru încălzirea lentă a alimentelor din interior.

Când recipientul pentru folie este gata, introduceți-l în punga originală și fixați-le împreună cu bandă dublă sau cu o capsator. Atât - geanta rece este gata!

Vezi si - Nuanțele alegerii și instalării unui frigider încorporat

Frigider auto de casă

Dacă o pungă compactă pentru frigider nu este suficientă, puteți face întotdeauna un container termic spațios pentru transport în portbagajul unei mașini. Un astfel de cufăr de casă vă va putea ajuta în timpul unei excursii în natură cu o companie mare sau în timpul unei vacanțe cu „sălbatici”. Să ne dăm seama cum să facem un frigider pentru o mașină din spumă.

În primul rând, alegeți cutia de placaj cu dimensiunea potrivită. Dacă este posibil, o astfel de cutie este ușor de asamblat. Este bine dacă capacul sertarului este atașat cu balamale, dar dacă nu aveți unul, nu vă faceți griji, orice capac etanș va funcționa.

În general, puteți utiliza o cutie de carton, dar un frigider auto dintr-un astfel de material nu se va dovedi a fi foarte durabil.

Deci, dacă ați găsit cutia potrivită, atunci următorul pas este să faceți o umplutură de izolație pentru spumă. Este necesar să lipiți sau să scăpați toate suprafețele interioare ale cutiei cu spumă. Cu cât este mai gros, cu atât mai fiabil. În loc de spumă mică, puteți folosi Penoplex. Folosiți bandă dublă, lipici fără acetonă sau o capsator de mobilă pentru capsare. De asemenea, interiorul capacului nu trebuie ignorat.

După aceea, este necesar să acoperiți cu atenție interiorul cutiei cu izolație din folie și să atașați materialul izolant, precum și să lipiți cu atenție toate îmbinările din viitorul frigider auto cu bandă.

În principiu, frigiderul este gata. Nu uitați să atașați mânerul de deschidere la capac și să răciți bine recipientul termic înainte de utilizare. Cu cât asamblarea este mai bună, cu atât frigiderul autovehiculului este mai închis ermetic - cu atât mai mult va putea menține o temperatură scăzută în sine. Un astfel de dispozitiv se dovedește a fi destul de greu, motiv pentru care cel mai bine este să îl transportați în portbagajul unei mașini.

Acumulatoare de frig de casă

Am menționat deja că acumulatorii de frig sunt mari ajutoare dacă trebuie să utilizați un recipient termic autonom pentru depozitarea alimentelor. Dacă nu sunteți gata să mergeți la magazin, atunci faceți un acumulator rece cu propriile mâini acasă.

Bateria magazinului folosește o soluție salină specială care se dezgheață mult mai lent decât apa obișnuită. A face singur nu este dificil, doar dizolvați sarea obișnuită de bucătărie în cantitatea necesară de apă și turnați o astfel de soluție în sticle de plastic adecvate sau pungi de vid cu un dispozitiv de închidere Zip Lock. Pungile sau sticlele umplute trebuie congelate pentru a ajuta la menținerea temperaturii în interiorul recipientului.

Există, de asemenea, acumulatori de heliu. Sunt mult mai scumpe decât omologii lor lichizi, dar dezgheață mult mai încet. Dacă doriți să faceți un astfel de acumulator de frig, cumpărați mai multe scutece mari pentru bebeluși la farmacie. Se toarnă ușor și încet apă obișnuită de la robinet, aproximativ un pahar, în scutece. Așteptați puțin - lăsați granulele să absoarbă umezeala. Apoi, rupeți interiorul scutecului și turnați granulele umede într-o pungă etanșă.

Acumulatorii de depozitare la rece trebuie congelați în prealabil. Și atunci când introduceți alimente în punga frigiderului - nu uitați să schimbați straturile de alimente cu acumulatori reci.

Sfaturi utile

Deci, dacă totul este clar, atunci puteți începe să creați o pungă mai rece. Dar, în cele din urmă, dorim să vă împărtășim câteva sfaturi utile care vă vor ușura procesul de fabricare a unei pungi termice și vor crește eficiența utilizării unui astfel de dispozitiv.

 • Grosimea stratului termic - cu cât mai mult, cu atât mai bine. Când ajungeți la un magazin de hardware, cumpărați o izolație de folie de la 0,5-0,8 cm, iar spumă - de la 2-3 cm.
 • Puteți cumpăra folgoizolon într-un magazin de hardware mare, iar prețul pentru acesta nu vă va atinge absolut buzunarul. Consum de material - de la 1 la 1,5 m.
 • Este mai bine să alegeți o geantă pentru un frigider portabil din materiale dense, hidrofuge, care sunt extrem de durabile și, în același timp, pot fi spălate cu ușurință din murdărie.
 • Asigurați-vă că mânerele și buzunarele sunt bine cusute, iar elementele de fixare închid bine sacul termic. La modelele de producție bune, fermoarul exterior este acoperit cu o clapă specială cu velcro - pentru a reduce transferul de căldură.
 • Pentru comoditatea utilizării frigiderului auto, o husă cu mânere poate fi cusută pe o cutie de placaj. Nu uitați să puneți bucăți de poliester căptușit, o pătură tăiată sau orice altă izolație între placaj și capac - în acest fel, veți proteja conținutul recipientului termic de încălzirea rapidă.
 • Este mai bine să transportați orice container termic într-o pungă mare cu alte lucruri sau în portbagajul unei mașini. Nu expuneți frigiderul portabil la lumina directă a soarelui și încercați să-l deschideți cât mai puțin posibil.
 • Când dezghețați acumulatorii de depozitare frigorifică pe care i-ați creat singuri, poate apărea condens - luați în considerare acest fapt și aveți grijă ca umezeala să nu strice mâncarea. De exemplu, înfășurați totul în foi de ziar separate.
 • Când încărcați alimente într-un frigider independent, nu uitați că ar trebui să existe cât mai puține goluri și goluri în interiorul recipientului termic. Nu uitați să transferați alimentele cu acumulatori reci sau pachete de gheață obișnuite.

Cu o fabricație adecvată, îngrijire și respectând recomandările noastre simple, geanta dvs. termică sau frigiderul automat vă vor surprinde plăcut cu eficiența, fiabilitatea și durabilitatea. În același timp, este plăcut să știți că ați reușit să economisiți o sumă ordonată, deoarece în magazin o astfel de achiziție va costa o sumă semnificativă. Puteți face mai multe recipiente termice de diferite dimensiuni - cutii mici pentru gustări individuale la școală, la birou sau la antrenament, genți de voiaj pentru 4-5 litri pentru cumpărături sau picnicuri modeste, rucsacuri spațioase de la 10 litri pentru companii mari și goluri impresionante etc. ... Acum, știind să faci o geantă mai rece cu propriile mâini, nu îți va fi dificil!

Vezi si:

29112 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații