Acasă Răspunsuri la întrebări Care este puterea optimă pentru o plită cu inducție?

Care este puterea optimă pentru o plită cu inducție?

Buna! După ani de utilizare, aragazul meu electric strică aspectul unei bucătării renovate. Vreau sa schimb. Există multe recenzii bune despre panourile de inducție încorporate: frumoase, economice. Ce putere a unui astfel de aragaz este optimă, consumă mai puțină energie electrică, cu cât? Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați?
La întrebare se răspunde:

Igor MarkovIgor Markov

Alegerea perfectă! Deci, puteți apela un aragaz cu inducție. Acest tip de plită este complet sigur: rămânând rece, încălzește doar vasele de pe plită. Dacă nu există vase sau tigăi pe aragaz, pur și simplu nu se aprinde. Este imposibil să vă ardeți pe un astfel de panou: încălzirea se oprește automat atunci când tava este îndepărtată. Placa de încălzire în sine se răcește în doar 10-15 secunde.

Nimic nu arde pe suprafața ceramică. Pentru a menține curățenia, este suficient să o ștergeți cu o cârpă moale cu un agent special.

Vezi si - Cele mai bune 10 plite din sticlă ceramică

Se poate calcula consumul de energie electrică

Să comparăm consumul de apă clocotită pe arzătoarele de aceeași putere pentru sobele electrice convenționale și cu inducție: fierbătoare de 2,5 litri, putere 2 kW, timp de fierbere 30 de minute. și 6 minute, 1 kW și respectiv 0,2 kW au fost cheltuiți. Economii - 0,8 kW. „Scor” 5: 1 în favoarea inducției.

Aragazele moderne de acest tip au o putere de 3,5-10 kW. Pentru un apartament, în special în casele vechi, cel mai mic este optim - nu are nevoie de cabluri speciale sau de permisiunea organizației de alimentare cu energie electrică. Proprietarii de case pot instala aparate mai puternice.

Numărul de arzătoare poate fi determinat pe baza nevoilor familiei și a dimensiunii bucătăriei. Este mai convenabil să aveți 4 arzătoare, puteți 2. Modelele scumpe diferă de cele bugetare și în setul de funcții, numărul și metoda de reglare a încălzirii: un comutator rotativ, telecomandă sau telecomandă.

Destul de accesibil la un preț (de la 13.000 de ruble), aragazul cu 4 arzătoare Hansa BHI64383030 are 9 trepte de reglare a încălzirii, control tactil, protecție la supraîncălzire, există o creștere a puterii arzătoarelor de 1,5 ori (Booster) și alte funcții. Se conectează la o priză de acasă. De fapt, funcționalitatea, nu puterea, determină utilizabilitatea. Dar, cu cât funcționalitatea este mai complexă, cu atât prețul este mai mare. Este adevărat, există, de asemenea, posibilități mai largi pentru creativitate.

Ce va necesita atenție atunci când alegeți

Acasă: prezența vaselor magnetizabile cu fundul plat. Inegalitatea mărește consumul de energie și poate provoca ciripitul plitei din cauza încălzirii inegale. Sunt potrivite recipientele din oțel emailat, din fontă, al căror fund este ținut de un magnet permanent (fundul se încălzește, lichidul care fierbe încălzește pereții). Dacă nu există, puteți achiziționa, ca înlocuitor temporar pentru vase speciale, discuri din oțel care transferă căldura de pe arzătoare. Măsurați cu atenție locația de instalare intenționată.

În magazin: selectați tipul de plită: dependentă sau independentă. Primele funcționează numai cu cuptorul și nu pot fi instalate separat, deoarece butoanele de comandă sunt amplasate pe panoul frontal al cuptorului. Al doilea este instalat oriunde. Prezența marginii plăcii ceramice - marginile suprafeței - este locul cel mai vulnerabil: la impact, se pot forma așchii.

Important! Utilizarea vaselor de aluminiu sau cupru poate provoca pete permanente pe suprafața ceramică. Și totuși, ceramica este distrusă de zahăr. Zaharul sau siropul vărsat trebuie îndepărtat imediat.

Vezi si - Este un aragaz cu inducție dăunător sănătății umane?

Răspunsuri noi la întrebările cititorilor:

Toate răspunsurile
18968 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații