Acasă Răspunsuri la întrebări Care tambur este mai bun din oțel inoxidabil sau din plastic?

Care tambur este mai bun din oțel inoxidabil sau din plastic?

Care tambur este mai bun: oțel inoxidabil sau plastic?Buna! Aș dori să cumpăr o mașină de spălat, dar am o problemă - nu mă pot decide cu privire la alegerea unui tambur. Am auzit că un tambur din oțel este mai durabil decât unul din plastic. În plus, pot apărea fisuri în produsele din plastic chiar și în timpul transportului. În același timp, mașinile de spălat cu tambur metalic sunt mult mai scumpe. Trebuie să le aleg și să plătesc în exces? De asemenea, care este diferența dintre un tambur în fagure și unul obișnuit?
La întrebare se răspunde:

Igor MarkovIgor Markov

În primul rând, propun să înțelegem termenii de bază. Tamburul este un recipient în care se spală rufele. Doar se vede dacă deschideți ușa sau capacul mașinii de spălat. Deoarece este fabricat în toate cazurile din oțel inoxidabil, nu există opțiuni aici. Cu toate acestea, există și un rezervor - un container în care este plasat tamburul. În el este direcționată apa cu detergenți, care apoi trece prin fante speciale în compartiment cu rufe. Doar rezervorul este fabricat din plastic și oțel inoxidabil.

Ce ar trebui preferat?

Mai recent, producătorii au oferit mașini de spălat cu căzi emailate instalate în ele. În același timp, durata lor de viață s-a dovedit a fi destul de scurtă: a fost suficient să apară o mică fisură pe suprafața smalțului pentru ca rugina să apară pe metal în acest loc. Din această cauză, mulți producători de mașini de spălat au luat o decizie dificilă - refuzând să instaleze astfel de rezervoare. Drept urmare, au început să instaleze rezervoare din plastic sau oțel în aparatele lor de uz casnic.

Pentru a afla care ar trebui să fie preferat, să comparăm avantajele și dezavantajele din tabelul combinat:

Piese din oțel inoxidabil Piese de plastic
pro Minusuri pro Minusuri
Cea mai lungă durată de viață (oțelul de înaltă calitate va dura până la 100 de ani) Într-o mașină de spălat cu rezervor metalic, apa se răcește mai repede Cost mai acceptabil Va dura mai puțin timp și va necesita înlocuirea mai devreme a piesei
Rezistența la substanțele chimice utilizate în timpul spălării (rezervorul metalic nu va defecta nici din detergenți, nici din utilizarea agenților de detartrare) Ar trebui să selectați o mașină de spălat cu oțel de înaltă calitate, deoarece oțelul ieftin își pierde performanța mai repede Plasticul asigură o mai bună retenție a căldurii, adică consum mai mic de energie în timpul spălării
Cost ridicat Plasticul bun va dura aproximativ 20-25 de ani (adică durata de viață este similară cu cea a mașinii de spălat)
Niveluri ridicate de zgomot și vibrații Zgomot și vibrații reduse

Astfel, nu va funcționa să spui fără echivoc ce ar trebui preferat. Într-adevăr, în favoarea fiecărui material, vă puteți da motivele. Cu toate acestea, produsele din oțel inoxidabil și piesele din plastic au propriile dezavantaje. Prin urmare, uneori producătorii de mașini de spălat (de exemplu, ARDO) aleg o soluție de compromis și fac partea din spate a rezervorului din oțel inoxidabil, iar părțile laterale sunt din plastic.Astfel, se dovedește a reduce dezavantajele ambelor materiale și a obține avantajele utilizării fiecăruia dintre ele. Costul de fabricație a mașinilor de spălat este, de asemenea, redus din aceasta.

Atenţie! „Plasticul” în cazul nostru ar trebui să fie considerat toate variantele de materiale compozite utilizate la producerea rezervoarelor. Acest lucru se datorează faptului că mulți producători creează noi versiuni de materiale pentru fabricarea rezervoarelor, care primesc un nume de marcă (de exemplu, fibran, polynox, carbotech etc.). Există puține diferențe fundamentale între ele, dar în același timp toți producătorii se străduiesc să ofere ceva original.

În cazul în care mașina dvs. de spălat nu va fi adesea transportată dintr-un loc în altul, puteți opta pentru o mașină cu rezervor de plastic. Cu toate acestea, pe lângă material, vă recomandăm să luați în considerare în primul rând celelalte caracteristici importante. De exemplu, volumul de apă consumată și electricitate.

Caracteristica tobei de tip fagure

Pentru a răspunde la a doua întrebare - care este diferența dintre un tambur cu fagure și unul obișnuit - permiteți-ne să clarificăm un punct important. Tamburul cu fagure este o dezvoltare patentată de Miele. În acest sens, alte mărci de mașini de spălat nu sunt echipate cu ele. Producătorul susține că tamburul pe care îl oferă este mai blând cu rufele, ajută la reducerea costurilor cu energia și are o durată de viață mai lungă.

Într-o mașină de spălat, interiorul recipientului pentru rufe conține găuri hexagonale care seamănă cu un fagure de miere. Datorită structurii lor concavă, se formează o mică peliculă de apă între rufe și tambur în timpul procesului de spălare, care protejează hainele în timpul spălării. În plus, nu există componente sudate în interior (cele mai vulnerabile puncte). În consecință, durata de viață devine semnificativ mai lungă.

În mod natural, piesele din oțel inoxidabil de înaltă calitate sunt o soluție mai fiabilă în comparație cu omologii din plastic de orice tip. Cu toate acestea, puteți aprecia un secol de funcționare fără probleme a rezervorului? Credem că acesta este cazul când puteți vorbi despre „exces de calitate”. Atunci când alegeți o mașină de spălat, îndrumați-vă în primul rând după caracteristicile sale tehnice, oprindu-vă la modelul care vi se potrivește complet. Și numai atunci uită-te la materialele din care este fabricat rezervorul ei.

Răspunsuri noi la întrebările cititorilor:

Toate răspunsurile
26565 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații