Acasă Răspunsuri la întrebări Frigider fără îngheț sau picurare - care este mai bun?

Frigider fără îngheț sau picurare - care este mai bun?

Când este timpul să schimbați frigiderul, problema principală nu constă în alegerea unui producător, ci în sistem - Fără îngheț (fără îngheț) sau picurare? Dacă ne adresăm prietenilor pentru sfaturi, nu se poate obține un răspuns clar la această întrebare. Unii oameni folosesc practic un frigider cu un sistem clasic de picurare datorită faptului că se presupune că alimentele nu se usucă. Altele sunt destinate exclusiv înghețului, din cauza lipsei de umiditate de pe peretele din spate. În orice caz, alegerea trebuie abordată cu înțelepciune, având în vedere toate avantajele și dezavantajele.
La întrebare se răspunde:

Igor MarkovIgor Markov

Frigiderele cu picurare nu se opresc din luptă Know-Forst pentru locul său pe piață. Noile soluții tehnologice înclină balanța într-o direcție sau alta. Este foarte dificil să numiți un model de frigider care să vi se potrivească cu siguranță. Dar vă vom oferi o serie de sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți un frigider care să răspundă pe deplin nevoilor dvs. Să analizăm mai întâi diferențele fundamentale dintre aceste sisteme.

Luați în considerare diferența fundamentală dintre sistemul fără îngheț și picurare

„No frost” este tradus din engleză prin absența înghețului. Frigiderele acestui sistem, dacă sunt utilizate corect, nu vor fi niciodată acoperite cu o crustă de gheață. Sistemul de ventilație situat în interiorul carcasei asigură o circulație continuă a aerului, prevenind formarea condensului, care este cauza gheaței.

Sistemul a fost inventat pentru persoanele care trăiesc în climat tropical și subtropical caracterizat prin umiditatea lor ridicată. Sistemele de picurare într-un astfel de climat, trebuie să dezghețați în mod constant și fără îngheț a rezolvat această problemă prin lipsa de umiditate în camerele lor. Lipsa de umiditate în condițiile noastre climatice duce la uscarea produselor în unitățile frigorifice cu un astfel de sistem. Dar problema este rezolvată folosind recipiente speciale din plastic și pungi de plastic pentru alimente.

Sistemele de picurare au un dispozitiv fundamental diferit. Sistemul de evaporare din spatele frigiderului favorizează condensul. Sistemul presupune că umezeala rezultată curge în recipientul destinat acestuia, din care apoi se evaporă. Sistemul aduce un mic inconvenient în cazurile în care canalul de scurgere este înfundat. Apa începe să se adune în fund, direct sub sertarele pentru legume. Deși problema nu apare cu o îngrijire adecvată a tehnicii.

Vezi si - Pot pune un cuptor cu microunde pe frigider?

Care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor sisteme.

Pentru a facilita procesul de comparare a celor două sisteme, am compilat pentru dvs. un tabel vizual, cu principalele avantaje și dezavantaje ale fiecăruia.

Frigidere cu picurare Frigidere "NO FROST"
Avantaje dezavantaje Avantaje dezavantaje
Un sortiment mult mai mare al gamei de modele. Este necesară dezghețarea, cel puțin de două ori pe an. Nu este necesară o întreținere specială (în scopuri igienice se recomandă ștergerea suprafețelor interioare o dată pe an) Volumul frigiderului este mai mic, datorită necesității de a instala un sistem de ventilator în interiorul carcasei.
Prețuri mai accesibile Gama de temperatură diferă cu câteva grade între compartimentele superioare și inferioare Temperatura constantă a tuturor compartimentelor frigiderului Unele modele sunt foarte zgomotoase (atenție la caracteristici)
Capabil să economisească până la 30% energie Sistemul de picurare nu funcționează în compartimentul congelator. Congelarea rapidă a alimentelor. Mai consumatoare de energie comparativ cu frigiderele cu picurare.
Operație silențioasă (pentru a înțelege cât de mult este posibil numai în timpul funcționării) Condensare pe suprafața peretelui din spate. Sistemul fără îngheț funcționează la fel în compartimentul congelator. Costul ridicat al frigiderelor cu cunoștințe
Lipsa unui ventilator permite mai mult spațiu pentru cameră. Temperatura din celule este restabilită mult timp. Recuperarea rapidă a regimului de temperatură după închiderea ușii frigiderului.
Fără condens pe suprafața peretelui din spate.

Având în vedere deficiențele fiecărui sistem, nu vă imaginați cel mai rău caz. Volumul de îngheț funcțional este foarte relativ, există frigidere cu picurare care creează mult mai mult zgomot. În general, s-au inventat destul de multe povești despre îngheț.

Legende despre frigiderele „Fără îngheț”

Cele mai frecvente concepții greșite ale consumatorilor despre frigiderele fără îngheț.

  1. Uscarea tuturor produselor sub influența aerului uscat din compartimentul frigiderului. Problema este eliminată prin utilizarea foliei alimentare și a recipientelor. Unele produse sunt depozitate mai mult timp într-un mediu uscat. Aceiași utilizatori de frigidere cu picurare închid alimentele pentru a evita mirosurile neplăcute în interiorul camerei.
  2. Frigiderele cu sistem „No Frost” nu necesită dezghețare. Frigiderul necesită întreținere și cel puțin o dată pe an, trebuie spălat pentru a preveni răspândirea microorganismelor dăunătoare. Spălarea frigiderului implică deconectarea de la sursa de alimentare și, ca urmare, dezghețarea inevitabilă.
  3. Camerele fără îngheț ale frigiderelor sunt mult mai mici. Ventilația, desigur, ocupă puțin spațiu, dar producătorii oferă o gamă largă de modele, făcând posibilă achiziționarea unui frigider cu volumul necesar.

Ultimele recomandări pentru alegerea unui frigider.

  1. Când alegeți un frigider, consultați documentația și evaluați separat toți parametrii săi.
  2. Nu spălați frigiderele cu picurare, în special peretele din spate, în timpul funcționării.
  3. Fiecare frigider necesită măsuri de îngrijire și igienă.
  4. Când cumpărați un frigider, aveți grijă de recipientele din plastic, acestea vor fi la fel de utile pentru fiecare sistem.

Recomandările noastre vă vor ajuta să înțelegeți diferența dintre frigidere și să decideți ce model este potrivit pentru dvs.

Răspunsuri noi la întrebările cititorilor:

Toate răspunsurile
19991 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații