Acasă Răspunsuri la întrebări Pot pune un cuptor cu microunde pe frigider?

Pot pune un cuptor cu microunde pe frigider?

Problema este aceasta: o bucătărie mică și multe electrocasnice. Din cauza lipsei de spațiu liber, aș dori să instalez un cuptor cu microunde pe un frigider sau o mașină de spălat. Poti face asta? Și nu va dăuna instrumentelor? De asemenea, interesat de: unde poți și unde nu poți pune televizorul. Am auzit părerea că nu se recomandă instalarea televizorului pe o suprafață vibrantă. E chiar asa?

 

 

La întrebare se răspunde:

Valery MartynovValery Martynov

Vezi si - Cât durează pornirea frigiderului după transport?

Problema aranjamentului optim al aparatelor de uz casnic în bucătărie este familiară pentru mulți. Majoritatea liniilor directoare tind să ofere îndrumări care nu sunt întotdeauna aplicabile. Să spunem: „aparatele de uz casnic trebuie să fie amplasate la o distanță de cel puțin un metru și jumătate unul de celălalt” sau „nu este permisă forțarea frigider sau mașină de spălat».

Nu vom critica producătorii, cu siguranță aceștia se străduiesc să se protejeze de posibile probleme și vom analiza problemele cu sens. În majoritatea cazurilor, spațiul liber din bucătărie lipsește grav, deci trebuie să combinați aparatele de uz casnic în diferite moduri.

Instalați cuptorul cu microunde pe frigider sau mașină de spălat este posibil. Dar trebuie îndeplinite următoarele condiții:

  • asigurați-vă că baza este suficient de puternică pentru a susține greutatea unității și stabilă pentru a preveni vibrațiile puternice;
  • verificați dacă există un mic spațiu între cuptorul cu microunde și bază (de exemplu, puteți pune bucăți de etanșant sau lemn sub picioare);
  • asigurați ventilația necesară a dispozitivelor (trebuie să existe cel puțin 15 cm până la cel mai apropiat perete);
  • principalul lucru este comoditatea utilizării ambelor dispozitive; setați cuptorul cu microunde la înălțimea optimă.

Clarificare importantă: aceste reguli nu se aplică dacă intenționați să utilizați cuptorul cu microunde ca cuptor... Încălzirea pe termen lung a suprafeței este dăunătoare tehnologiei.

Dacă vorbim despre instalarea unui televizor pe frigider, nu este recomandat să instalați acest aparat pe o suprafață vibrantă. Chiar și vibrațiile mici afectează negativ performanța dispozitivelor moderne, fără a mai menționa modelele vechi, care pot eșua cu ușurință. Cel mai bine ar fi să așezați televizorul pe un raft separat sau să stați montat în siguranță pe perete.

Vezi si - Cum se curăță cuptorul cu microunde acasă în 5 minute?

Răspunsuri noi la întrebările cititorilor:

Toate răspunsurile
14551 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații