Acasă Recenzii Revizuirea robotului aspirator iRobot Roomba 9S și S9 +

Revizuirea robotului aspirator iRobot Roomba 9S și S9 +

În 2019, două modele noi - Roomba 9S și S9 + - au fost adăugate la linia de aspiratoare robotizate a celebrului producător american iRobot. Funcționează ca curățătorie chimică pe suprafețe dure și covoare. Ambele modele sunt aproape identice. Diferența este că S9 + are o unitate de eliminare a gunoiului, pentru care va trebui să plătiți încă 300 USD. Caracteristicile tehnice și operaționale sunt aceleași. Le vom acoperi în detaliu în recenzie.

baner_ali_white

Aspect

iRobot Roomba 9S +

Roomba 9S și S9 + au un design elegant și modern, un corp ergonomic în forma literei latine D. Această formă permite aspiratoarelor să conducă cu ușurință în locuri greu accesibile și să curețe acolo. Carcasa are 31,1 cm lățime și 8,9 cm înălțime. Este fabricată din plastic negru mat.

O decorație particulară și funcțională a roboților este un capac de colectare a prafului de aur situat în centrul părții frontale a carcasei. O cameră video este instalată lângă ea, iar în partea din față a carcasei există un senzor de căutare a stației de încărcare. Altele sunt ascunse sub sticla de protecție colorată. Butoanele pentru controlul robotului se află în colțul din dreapta sus. Aceștia pot începe procesul de curățare, pot trimite robotul la stație sau pot activa curățarea locală.

Partea inferioară a ambilor roboți a fost îmbunătățită față de Roomba i7 anterior. Extractoarele au fost mutate în partea din față a corpului inferior și au crescut cu 30%. S-a folosit tehnologia Corner Brush, în care s-au adăugat încă două mături la pensula principală cu capăt scurt.

Echipament

iRobot Roomba 9S +

Aspiratorul robot este furnizat de producător într-o cutie de carton cu mâner din plastic pentru transport ușor. Configurația de bază, pe lângă aspiratorul în sine, include:

 • stație de andocare;
 • adaptor de alimentare;
 • filtru HEPA inlocuibil;
 • perie laterală;
 • colector de praf;
 • manualul utilizatorului. Roomba 9S + are o bază suplimentară pentru curățarea colectorului de praf de resturi, Roomba 9S nu. Restul echipamentului este identic.

Funcționalitate

iRobot Roomba 9S +

Roboții Roomba 9S și S9 + sunt proiectați pentru curățarea chimică. Curăță în trei etape, fac față chiar și celor mai dificile tipuri de murdărie de pe parchet, plăci ceramice, linoleum, covor.

Principiul de funcționare:

 • peria de colț încorporată colectează resturile în zonele greu accesibile - în colțuri și de-a lungul plintei;
 • rolele din silicon îndepărtează murdăria și chiar murdăria încăpățânată, colectează praful, firimiturile, nisipul;
 • motorul de mare putere aspiră rapid resturile.

Volumul recipientului pentru praf este de 400 ml. Acest lucru este suficient pentru mai multe cicluri de lucru. Pentru Roomba 9S, recipientul pentru praf trebuie curățat manual. Procedura este ușoară: trebuie să ridicați capacul, să mutați oblonul și să scuturați conținutul recipientului. În timp ce Roomba 9S + are o curățare complet automată: de îndată ce recipientul de praf este plin, aspiratorul revine la stația de andocare, unde gunoiul este eliminat automat într-o pungă.

Robotul funcționează în modul automat: realizează o hartă a camerei, construiește o traiectorie de mișcare, determină zonele cele mai murdare, apoi începe curățarea chimică. Dacă apăsați butonul Spot, acesta va începe curățarea pe o cale spirală. Puteți activa Carpet Boost, care este conceput special pentru curățarea covoarelor moi și PerfectEdge pentru curățarea colțurilor și a curățării pereților.Robotul poate curăța două ore fără să se reîncarce datorită bateriei puternice litiu-ion de 1800 W.

Tehnologia inovatoare vSLAM ajută robotul să navigheze în spațiu și să nu se lovească de diverse obiecte. Este nevoie de 25 de măsurători pe secundă pentru a analiza spațiul înconjurător. Robotul manevrează rapid, deplasându-se prin cameră, nu pierde o singură zonă murdară, evită cu ușurință obstacolele care îi apar.

Puteți controla aspiratorul prin intermediul unui smartphone, ceea ce este convenabil. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați aplicația iRobot HOME pe gadget. Este disponibil gratuit în AppStore și GooglePlay. În aplicație, puteți face un program de curățare, puteți configura parametrii robotului, puteți verifica starea sa curentă.

baner_ali_white

Avantaje și dezavantaje

Beneficii:

 1. Corp ergonomic în formă de D - aspiratorul poate curăța în locuri greu accesibile.
 2. Sistem inteligent de navigare - robotul identifică cele mai poluate zone.
 3. Sistemul de curățare în mai multe etape poate îndepărta chiar și murdăria dificilă.
 4. Funcționalitate avansată: Carpet Boost - modul îmbunătățit de curățare a covoarelor, PerfectEdge - pentru cea mai eficientă curățare a colțurilor.
 5. Control vocal și prin smartphone.
 6. Autocurățare la stația de încărcare pentru S9 +.

Dezavantaje:

 1. Prețul ridicat este de 1.000 USD pentru S9 și 1.300 USD pentru S9 +.
 2. Lipsa curățării umede.

Verdict

Roboții Roomba 9S și S9 + au apărut recent pe piața rusă, dar au câștigat deja titlul de cel mai bun dintre toate aspiratoarele uscate. Dar prețul lor este prea mare. Puteți găsi mostre competitive în linia producătorului Xiaomi, dar pentru mai puțini bani.

695 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații