Acasă Reguli de operare Electrocasnice mari Cum și ce să speli hainele pentru copii - mijloace și reguli de spălare

Cum și ce să speli hainele pentru copii - mijloace și reguli de spălare

Copilul are nevoie de îngrijire atentă. Dar va trebui să aveți grijă nu numai de bebeluș, ci și de hainele acestuia, astfel încât fiecare mamă, chiar înainte de a se naște, vrea să știe cum să spele hainele bebelușilor pentru nou-născuți? Există diverse produse pe piață care vor ajuta la curățarea hainelor pentru copii de murdărie și la pregătirea acestora pentru prima uzură, așa că nu este surprinzător faptul că mamele încearcă să găsească soluția potrivită. În acest articol vom analiza cum și cu ce să spălăm hainele pentru copii, de ce să spălăm lucruri noi și, de asemenea, vom oferi câteva sfaturi utile.

Cel mai bun mod de a spăla lucrurile pentru un nou-născut

Ce remediu este eficient și sigur pentru un copil? Fiecare mamă își pune această întrebare deoarece sănătatea bebelușului va depinde de alegerea corectă. La un bebeluș, bariera de protecție a pielii este destul de slabă, prin urmare, de regulă, pătrund prin el diverse substanțe, care provoacă dezvoltarea alergiilor. În plus, compoziția substanțelor chimice de uz casnic include substanțe volatile care pot provoca o reacție alergică respiratorie la copil, iar sistemul imunitar este slăbit. Înainte de a cumpăra un detergent, este necesar să studiați compoziția și să citiți recenziile pe Internet.

Săpun pentru bebeluși

Medicii recomandă utilizarea exclusivă a săpunului pentru bebeluși în primele luni de viață ale unui copil. Nu există substanțe străine în ea care să poată dăuna copilului. Include:

 • Componente emoliente - glicerină, uleiuri care fac hainele moi și plăcute pentru corpul bebelușului;
 • Substanțe antibacteriene - extracte din plante care calmează pielea bebelușului.

Spuma din săpunul pentru copii poate absorbi murdăria și împiedica conectarea la suprafață.

Avantaje ale săpunului pentru bebeluși:

 1. Siguranță;
 2. Ușor de spălat.

Dezavantaje:

 1. Ineficient pentru poluarea gravă.

În primele luni de viață ale unui bebeluș, care se hrănește cu lapte matern, mișcările sale intestinale și excrețiile sunt incolore și inodore. Este foarte ușor să le spălați, deci nu este nevoie să folosiți detergenți: doar spălați scutecele cu apă plată.

Sapun de rufe

Săpunul de rufe este, de asemenea, popular, dar este sigur pentru bebeluș? Conține alcali, acizi grași, iar nivelul de aciditate este de 11-12. Acest agent este antibacterian.

Bineînțeles, săpunul de rufe nu este potrivit pentru pielea bebelușului, dar în mod ideal va elimina toate impuritățile, chiar și cele complexe. Dezavantajul acestui produs este o aromă puternică specială, dar dacă vă clătiți bine hainele, acesta va dispărea.

Când achiziționați săpun de rufe, trebuie să vă familiarizați cu compoziția sa. Practic, trebuie să conțină în mod necesar ingrediente naturale. Dar unele companii adaugă agenți de înălbire și produse chimice la producția sa pentru a obține cel mai bun rezultat. Nu puteți spăla hainele copiilor cu un astfel de săpun.

Pulberi

Puteți spăla hainele nou-născutului cu pulbere, dar nu ar trebui să conțină ingrediente dăunătoare.De asemenea, este important să știm că este imposibil să îndepărtați complet toată pulberea din țesătură, particulele sale rămân în continuare pe haine și pot pătrunde sângele bebelușului prin piele.

Atunci când alegeți acest detergent, trebuie să alegeți o pudră destinată spălării hainelor pentru bebeluși sau să cumpărați un produs cu „0+”, de asemenea, trebuie să studiați cu atenție compoziția. Pulberile obișnuite pentru adulți nu trebuie utilizate niciodată la nou-născuți, deoarece pot provoca erupții cutanate și iritații pe codul bebelușului.

În pudra pentru bebeluși, trebuie excluse următoarele:

 • Fosfat - reduce rezistența pielii la iritanții din exterior și chiar își modifică formula atunci când intră în sânge;
 • Clor - provoacă mâncărime, peeling și, de asemenea, usucă pielea delicată a bebelușului;
 • Înălbitor - rămâne în țesătură chiar și după clătire;
 • A-surfactant.

Unele pulberi conțin surfactanți. Sunt biodegradabile, iar impuritățile sunt păstrate în soluția rezultată. Pulberile pentru copii sunt produse atât pentru spălarea mâinilor, cât și pentru mașina automată. Cea mai mare cerere este pentru:

 1. Marea pentru copii;
 2. Bona cu urechi;
 3. Copil mic;
 4. Barză.

Brandurile mai scumpe produc pulberi cu cea mai sigură formulare. Costul lor este destul de ridicat, dar conținutul de substanțe active justifică pe deplin prețul. De asemenea, pe piață există geluri de spălat care se spală foarte ușor de pe material.

Nuci de săpun

Dar puteți spăla hainele copiilor fără a utiliza produsele de mai sus, așa-numitele nuci de săpun sunt potrivite pentru acest lucru. În coaja lor există o concentrație mare de surfactanți de origine naturală. Aceste nuci trebuie așezate într-o pungă de pânză înainte de spălare. Acest produs vă va ajuta să rezolvați murdăria ușoară.

Vezi si - Totul despre bile pentru spălarea jachetelor

De ce trebuie să spăl lucruri noi

Rufele care au fost pătate trebuie spălate pentru a scăpa de murdărie și pete, dar este necesar să spălați haine noi pentru un nou-născut? Medicii spun că acest lucru trebuie făcut fără greș.

Imunitatea copilului nu este încă pe deplin dezvoltată, deci trebuie protejată de orice fel de contact cu microbi dăunători și murdărie care pot fi în hainele noi. Părinții tineri nu pot fi complet siguri că lucrurile au fost depozitate în condiții ideale, este posibil ca mucegaiul, ciuperca, șoarecii și insectele să fie prezente în locurile de depozitare. În plus, nimeni nu poate garanta că hainele au fost atinse cu mâinile curate. În plus, lucrurile pot fi tratate cu amidon, astfel încât aspectul lor să nu se deterioreze.

Este necesar să aduceți lucrurile la forma adecvată pentru bebelușul nenăscut cu cel puțin 2 săptămâni înainte de nașterea preconizată. Pentru spălare, trebuie să respectați următoarele recomandări:

 • Înmuiați haine noi și scutece în apă cu săpun timp de un sfert de oră;
 • Spalat pe maini;
 • Clătiți bine cu multă apă;
 • Stai în aer proaspăt;
 • Accident vascular cerebral, mai bine pe ambele părți;
 • Împingeți într-o pungă strânsă.

Pregătirea hainelor înainte de spălare

Unele mame își spală hainele bebelușilor în felul lor: cineva spală imediat, în timp ce cineva colectează o cantitate mare de rufe murdare și numai după aceea aprinde mașina de spălat. Unii chiar spală hainele copiilor cu adulți și folosesc detergenți obișnuiți, ceea ce este absolut interzis. Pentru spălarea hainelor copiilor, există câteva reguli pe care trebuie să le cunoașteți:

 1. Scutecele, deși nu au aderat încă la ele, trebuie clătite în apă rece. Dacă faceți acest lucru în apă caldă, atunci urme de fecale pot mânca în țesătură;
 2. După clătire, trebuie să spumați toate petele cu săpun pentru copii. Pentru un efect maxim, este necesar să frecați lucrurile cu acest produs pe ambele părți;
 3. Lucrurile umede care au fost pătate cu săpun pot fi puse într-un lighean și lăsate până seara, după care pot fi spălate. În niciun caz nu trebuie să lăsați lucrurile umede pentru o lungă perioadă de timp.

Spălați manual sau spălați mașina?

Multe mame se confruntă cu o alegere: spălarea manuală a hainelor copiilor sau a mașinii. Aparatele de uz casnic facilitează viața, fără îndoială, mai ușor pentru mame, mai ales dacă „mașina de spălat” are modul „Spălare bebeluș”. Hainele în acest mod sunt spălate la temperaturi ridicate, iar clătirea are loc într-o cantitate mare de lichid pentru a clăti complet detergentul din țesătură. Dacă această opțiune nu este disponibilă, atunci modul este selectat pe baza materialului și trebuie să utilizați clătire intensivă sau dublă. Dacă vorbim despre regimul de temperatură, atunci pentru lucrurile delicate, este de 40 de grade, iar pentru lucrurile obișnuite - 80-90 de grade. Potrivit unor experți, „mașina de spălat” face procesul de spălare mai ușor pentru mamă, dar nu este recomandat să îl folosiți prea des, deoarece este neigienic: nu numai hainele bebelușului, ci și membrii adulți ai familiei sunt spălați din murdăria din mașina de spălat. Din acest motiv, mamele pot prefera spălarea mâinilor, dar există și nuanțe aici.

Nu este posibil să spălați manual hainele bebelușului la o temperatură de 90 de grade, așa că trebuie să purtați 2 perechi de mănuși pentru a vă proteja mâinile de arsuri. Pentru spălarea mâinilor, este necesar să dizolvați detergentul în apă, să frecați petele și să înmuiați timp de 30 de minute până la câteva ore, în funcție de natura poluării. După aceea, este necesar să frecați țesătura și să clătiți de cel puțin 3 ori. Rețineți că la schimbarea apei, temperatura acesteia trebuie scăzută.

Sfaturi utile

 • Este necesar să spălați și să păstrați hainele pentru copii și adulți separat unul de celălalt. Această regulă se aplică nu numai lucrurilor murdare, ci și celor curate;
 • Lenjeria albă se spală separat de lenjeria colorată;
 • Contaminarea nu trebuie spălată în zone separate; este necesar să înmuiați toate hainele sau scutecul în apă. Acest lucru va permite detergentului să se clătească uniform din țesătură;
 • Înainte de spălare, este necesar să îndepărtați toate golurile sau resturile de alimente din lucruri;
 • La terminarea spălării, clătiți bine rufele;
 • Este mai bine să uscați hainele spălate la aer curat. Este mai bine să faceți acest lucru în acele locuri în care praful de pe stradă nu cade pe lenjeria de corp pentru copii;
 • Dacă o mamă alăptează, atunci ar trebui să-și spele lucrurile cu pulbere pentru bebeluși.

În acest articol, am vorbit despre cum să spălați hainele pentru nou-născuți, care sunt regulile și detergenții cu care puteți scăpa de murdărie.

Vezi si:

5576 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații