Acasă Reguli de operare Electrocasnice mari Pot pune lucruri fierbinți în frigider?

Pot pune lucruri fierbinți în frigider?

Fiul mic a venit la tatăl său și l-a întrebat pe cel mic ... „De ce nu putem pune lucruri fierbinți în frigider? Mama mi-a interzis să pun jeleu! Și vreau să se răcească repede! Va îngheța mai repede în frigider, tată! ”

Tatăl, de regulă, spune cu emfază: „Pentru că se va sparge!” Însă, copilul nu este mulțumit de această explicație și pur și simplu decide că va găti jeleu data viitoare când nu vor mai fi ochi acasă. Pentru a explica copilului ce se va întâmpla cu frigiderul, nu ar strica să știm sigur de ce se întâmplă acest lucru. În această recenzie, veți afla de ce nu puteți și ce se va întâmpla dacă puneți mâncare fierbinte în frigider.

Ce se întâmplă cu frigiderul dacă puneți mâncare fierbinte în el?

Poate că fiecare adult este conștient de faptul că alimentele calde nu pot fi introduse în frigider. Dar copiii nu știu! Și din când în când se străduiesc să împingă mâncare fierbinte în ea. Dacă adulții reușesc să observe - ei bine, dacă nu, atunci cana notorie cu doar jeleu fiert, de exemplu ...

Și, dacă acesta este un caz unic, atunci, desigur, consecințele globale nu se vor întâmpla. Dar dacă acest lucru se întâmplă în mod regulat, atunci economisiți pentru o unitate nouă!

Ce se va întâmpla cu frigiderul dacă îl puneți fierbinte

Iată o listă a problemelor la care duce o astfel de neglijență:

 • Funcționarea motorului frigiderului pentru uzură și defectarea rapidă a acestuia
 • Condensare cu miros de mucegai
 • Formarea crustei de gheață care împiedică funcționarea condensatorului
 • Consum excesiv de energie electrică

După cum puteți vedea, ultimul punct este doar o prostie în comparație cu primele trei. Mai jos vă vom explica în detaliu de ce se obțin astfel de consecințe, deoarece este un lucru de știut doar și un alt lucru de înțeles.

Vezi si:

De ce este exact ceea ce se întâmplă și dispozitivul unității frigorifice

În acest bloc, nu vom lua în considerare sistemele ultramoderne în care este permisă încălzirea în cameră. Astfel de frigidere există în natură, dar datorită prețului ridicat, nu atât de mulți oameni își pot permite acest lucru convenabil.

Deci, cum funcționează un frigider obișnuit?

 • Un compresor - și în limba rusă, un motor care acționează un lichid special în cerc pentru a răci produsele. Adică binecunoscutul freon.
 • Freonul este un agent frigorific special care, deplasându-se în cerc, trage căldura din produsele din interior
 • Condensatorul este partea frigiderului din spate care atrage căldura
 • Evaporatorul este peretele interior, posterior, al unității frigorifice, proiectat pentru a direcționa căldura direct către condensator. Da, exact unde se formează crusta de gheață, dacă uitați să trântiți ușa sau să porniți una fierbinte.

cum funcționează un frigider obișnuit
Cu siguranță, a devenit deja puțin mai clar pentru dvs. de ce apare supraîncărcarea.Freon, pur și simplu nu este capabil să răcească produse care nu se află la temperatura camerei în perioada de timp care i se alocă așa cum au planificat inginerii.

După cum știți, frigiderul nu funcționează non-stop. Funcționează pentru perioade scurte de timp și motorul pornește numai atunci când temperatura din cameră depășește norma stabilită, de exemplu, 2-5 grade.

Apoi motorul intră în stare de funcționare, acționează freonul într-un cerc, acesta, la rândul său, trage căldura peste sine, îl dă evaporatorului, evaporatorul îl aduce în condensator și compresorul, cu conștiința curată, se oprește. Întregul proces durează 10-15 minute, nu mai mult.

Dar ce se întâmplă dacă un produs fierbinte intră în cameră? Temperatura din interiorul camerei crește nerezonabil, freonul începe să se deplaseze înainte și înapoi, dar temperatura încă se menține. Funcționează și aleargă, dar temperatura nici nu se gândește să scadă ... Și în loc de cele 10 minute prescrise, trebuie să alerge în cerc multe ore! Cu ce ​​motor se poate descurca?

Drept urmare, durata de viață a motorului este scurtată foarte repede. În plus, datorită muncii intense, pe peretele din spate al frigiderului, adică al evaporatorului, se formează o crustă de gheață. Și crusta de gheață, dacă vă amintiți, vă ține de cald ca un termos! Adică nu îl duce la condensator, ci îl păstrează în interiorul camerei. Și de aici motorul se supraîncălzește și înfășurarea începe să ardă ...

Îți poți imagina amploarea tragediei și prin ce trebuie să treacă frigiderul tău? Așadar, sperăm că acum întrebarea este „Pot pune chestii fierbinți în frigider?” nu vei avea.

Vezi si - Pot pune frigiderul lângă baterie?

În ce frigidere este categoric imposibil să se pună la cald

Bineînțeles, în frigiderele fabricate în URSS. Aceasta este în primul rând. Dar, nu sunt atât de mulți dintre ei și au rămas mulți, majoritatea oamenilor au reușit deja să achiziționeze probe mai moderne.

Însă, frigiderele moderne sunt împărțite în cele în care puteți pune lucruri fierbinți și în care nu puteți categoric. Cea mai comună versiune a frigiderelor moderne este „sistemul de picurare”. Adică, atunci când condensul curge pe peretele din spate al evaporatorului. Deci, este interzis să puneți fierbinte în ele!

În ce frigidere este categoric imposibil să se pună la cald

De asemenea, există frigidere în care puteți pune, dar numai într-o singură cameră special separată. Restul spațiului va reacționa la temperatura crescută exact în același mod ca vechiul frigider sovietic.

În ce frigidere pot pune vase fierbinți?

În cele care sunt realizate într-un mod inteligent, care nu eliberează căldură în exterior. Astfel de sisteme sunt numite după cum urmează:

 • Westfrost
 • Nu îngheț
 • Grub

Dacă nu ai așa ceva scris pe frigider, atunci nici măcar nu te lăsa tentat să pui supă fierbinte doar 5 minute! Dacă este scris, atunci pune supa caldă în frigider, dar și, fără fanatism. Una este să puneți într-un castron mic de supă și alta să puneți într-o oală fierbinte.

Sfaturi pentru răcirea rapidă a alimentelor

Acest lucru este valabil mai ales vara. La căldură, mâncarea gătită, în timp ce se răcește, are timp să se acreze de trei ori. Pentru a preveni acest lucru, după gătit, trebuie să așezați tigaia într-un castron cu apă rece. Pe măsură ce apa se încălzește, înlocuiți-o cu o porțiune nouă.

Dar, supa nu este atât de interesantă pentru copiii tăi ... Cum, la urma urmei, să răcești rapid un pahar de jeleu? Deoarece nu există mâner pe sticlă și nu este atât de convenabil să-l puneți într-un recipient mare, cel mai bun mod de a-l răci la temperatura camerei este să-l scufundați în lichid fierbinte ... lingurițe înghețate!

Păstrați 5-6 linguri înghețate în stoc și anunțați copilul despre acest lucru, după ce i-ați explicat anterior într-un mod popular: „De ce nu puteți pune lucrurile fierbinți în frigider”.

Vezi si:

6989 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații