Acasă Reguli de operare Aparate electrocasnice mici Cum funcționează fotoepilatorul

Cum funcționează fotoepilatorul

Multe femei suferă de vegetație densă pe diferite părți ale corpului, așa că încearcă să scape de părul nedorit. Astfel de proceduri sunt scumpe, deci un fotodepilator este la mare căutare în rândul fetelor. Acest dispozitiv vă permite să scăpați fără durere de excesul de păr de pe corp acasă. Ce este un fotodepilator? Cum lucrează? Să aruncăm o privire mai atentă în această recenzie.

TOP 15 cele mai bune epilatoare cu Aliexpress

Ce este un fotoepilator

Acest dispozitiv nu poate fi numit nou, deoarece este pe piață de mult timp și multe femei îl folosesc. Fotoepilatoarele sunt populare datorită capacității de a îndepărta fără durere părul nedorit acasă, cu un rezultat de durată, iar această procedură este complet sigură pentru sănătate.

A devenit posibilă utilizarea unui fotoepilator acasă relativ recent. Anterior, fotoepilatoarele erau doar în saloane de înfrumusețare. Erau greoaie și costisitoare, așa că îndepărtarea părului nu era accesibilă pentru toată lumea. Fotodepilatoarele de acasă sunt compacte, dar rezultatul este același. După utilizare, pielea devine netedă și puteți uita de problema - firele de păr încarnate.

Epilatoarele sunt versatile și sunt potrivite pentru toate tipurile de păr și există modele numai pentru părul întunecat. Și există, de asemenea, modele cu un număr limitat de blițuri și lămpi foto interschimbabile.

Vezi si - Cum se utilizează un epilator laser

Principiul de funcționare al fotoepilatoarelor

Atunci când cumpără această unitate, o femeie știe ce rezultat va obține atunci când o va folosi. Dar principiile fotoepilatorului rămân în continuare un mister. De fapt, nu este nimic complicat. Dispozitivul este echipat cu o lampă specială care trimite un impuls de lumină sau bliț. Puterea dispozitivului este suficientă pentru a încălzi foliculul de păr și a-l distruge. Din impulsul primit, foliculii de păr mor, părul cade și dispare pentru totdeauna.

Părul întunecat conține melanină, deci absoarbe lumina și căldura și dă un impuls rădăcinii. Blițul de lumină nu afectează pielea - aproape că nu există melanină în ea. Dacă utilizați fotoepilatorul corect, este aproape imposibil să vă ardeți.

Nu luați fotoepilatoare cu o valoare a energiei termice sub 5 J / cm2. Dacă acest indicator este mai mic, atunci, în general, nu va exista niciun efect din utilizarea unui fotoepilator, dacă energia este mai mare, atunci există posibilitatea de a arde pielea. Pentru a evita astfel de consecințe, este necesar să studiați cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare.

Utilizarea dispozitivului reduce treptat creșterea părului, iar durata rezultatului obținut este de 2-8 ani.

Care sunt tehnologiile de fotoepilare

Există doar 2 tehnologii de fotoepilare: IPL și Elos, fiecare dintre ele având propriile sale dezavantaje și avantaje. Principiul lor de acțiune asupra foliculului de păr este similar, dar există și diferențe fundamentale care afectează nu numai funcționarea fotoepilatorului, ci și rezultatul obținut.

Tehnologie IPL

Sistemul IPL a fost dezvoltat de compania israeliană Lumenis Ltd, care deține brevetul pentru crearea și utilizarea acestuia.Există alte tehnologii de etichetare, dar ele se rezumă la un singur lucru: crearea și transmiterea unui impuls luminos.

Dispozitivele cu tehnologie IPL acționează asupra părului aflat în stadiul de creștere - aproximativ o treime din tot părul corpului. Puteți obține o piele netedă cu utilizarea regulată a fotoepilatorului timp de 6-8 luni. Rezultatul va fi plăcut timp de 2-3 ani.

Înțelegând principiul funcționării IPL, este posibil să se explice prezența modelelor în care lămpile nu sunt îndepărtate - numărul de blițuri este limitat aici. De exemplu, un epilator foto cu un număr de flash-uri de 50 mii - 80 mii este cel mai potrivit pentru îndepărtarea părului nedorit de pe față sau axile. Acest lucru este suficient timp de aproximativ 12 luni și, în toată această perioadă, fiecare folicul va fi în stadiul de creștere.

Sistemul IPL este absolut inofensiv pentru pielea ușoară sau ușor bronzată. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie să aplicați o protecție solară cu protecție SPF 30+ înainte de a utiliza fotoepilatorul. La sfârșitul procedurii, puteți folosi un gel liniștitor.

De asemenea, este important să știți că cu o lună înainte de fotoepilare, nu puteți folosi un epilator electric, ceară sau shugaring.

Dezavantajul IPL constă în acțiunea unor astfel de agregate exclusiv pe părul întunecat - rămân firele de păr ușoare și fine. Și, de asemenea, un astfel de fotoepilator nu poate fi utilizat de proprietarii de piele închisă la culoare - acest lucru este plin de consecințe sub formă de arsuri.

Tehnologia Elos

Această tehnologie poate fi numită cu adevărat vârful progresului tehnic în cosmetologie. De asemenea, a fost dezvoltat în Israel și combină un impuls luminos (similar cu IPL) și curent bipolar. Fotoepilatoarele cu tehnologie Elos funcționează numai din rețea, costul lor este mult mai mare și seamănă cu o stație portabilă.

Cum funcționează fotoepilatorul cu Elos? Principiul este similar cu tehnologia anterioară, dar numai eficiența impulsului luminos este completată de cea electrică. Elos, spre deosebire de IPL, acționează prin două impulsuri asupra oricărui păr. Aceste epilatoare sunt potrivite pentru toate tipurile de piele.

Avantaje ale lui Elos:

 1. La fel de eficient în îndepărtarea părului de orice tip și culoare.
 2. Poate fi folosit pe orice piele, chiar și pe pielea foarte închisă la culoare.
 3. Potrivit pentru pielea uscată, sensibilă și inflamată.
 4. Elos garantează rezultate excelente - puteți uita de părul nedorit timp de câțiva ani.

Argumente pro și contra fotodepilatoare

Fiecare echipament are propriile dezavantaje și dezavantaje. Fotoepilatoarele nu fac excepție de la această regulă.

Beneficii:

 • Capacitatea de a efectua procedura acasă.
 • Puteți utiliza fotoepilatorul pe orice parte a corpului.
 • Îndepărtarea dureroasă a părului nedureroasă.
 • Cost accesibil.
 • Pielea nu este rănită, iar filtrele instalate protejează împotriva arsurilor.
 • Poate fi folosit în orice moment.
 • Procedura nu durează mai mult de 20 de minute.
 • Siguranță.

Minusuri:

 1. Doar dispozitivele scumpe dau efectul dorit. Modelele ieftine îndepărtează părul doar la suprafață, fără a pătrunde în folicul.
 2. O singură sesiune nu este suficientă pentru a obține efectul maxim.
 3. Poate duce la hiperpigmentare.
 4. În unele cazuri, este posibilă descuamarea pielii.

TOP 15 cele mai bune epilatoare cu Aliexpress

Contraindicații

Eficacitatea și siguranța fotoepilatoarelor au fost dovedite atât de producători, cât și de consumatori. Dar totul trebuie să ne amintim că există o serie de contraindicații, așa că citiți manualul de instrucțiuni înainte de utilizare.

Contraindicații:

 • Nu poate fi utilizat dacă există leziuni ale pielii.
 • Varice.
 • Sarcina.
 • Alăptarea.
 • Oncologie.
 • Boli ale sistemului cardiovascular.
 • Diabet.
 • Boli infecțioase.
 • Nu poate fi utilizat de persoanele sub 16 ani.
 • Fotoepilarea nu trebuie utilizată dacă pe zona tratată au fost deja utilizate alte metode de îndepărtare a părului, inclusiv bărbieritul.
 • Nu poate fi utilizat de persoanele care au fost în lumina directă a soarelui de mult timp.
 • Luați medicamente și steroizi care cresc fotosensibilitatea.
 • Prezența unui stimulator cardiac și a unei pompe de insulină.
 • Alergie la lumina soarelui.

Înainte de a cumpăra, trebuie să citiți instrucțiunile pentru a înțelege dacă va fi posibil să se efectueze fotoepilare special pentru dvs. sau nu.

Vezi si:

7320 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații