Acasă Reparații Electrocasnice mari Cum se înlocuiește mânerul de pe ușa mașinii de spălat dacă este rupt?

Cum se înlocuiește mânerul de pe ușa mașinii de spălat dacă este rupt?

Chiar și în mașina de spălat de cea mai înaltă calitate, mânerul se poate rupe. Partea sa din plastic este foarte fragilă. Când este supus la stres constant atunci când încearcă să se deschidă, este posibil să nu reziste. Dacă trageți mânerul înainte de a deschide încuietoarea, acesta se va rupe rapid. Nu poate fi reparat; va trebui să instalați o piesă nouă. Poți face asta singur.

Cum se deschide ușa dacă mânerul este rupt

mânerul de pe ușa mașinii de spălat s-a rupt

Cauza defecțiunii este, de obicei, o manipulare neglijentă și nu o căsătorie sau un dispozitiv de calitate slabă. De obicei, mânerul se rupe când se încearcă deschiderea ușii după terminarea spălării. Trebuie să apăsați ușor pe el până când auziți un clic caracteristic, indicând eliberarea încuietorii, apoi deschideți-l cu atenție.

Important:

După terminarea spălării, trebuie să așteptați câteva minute, pentru o vreme ușa rămâne blocată.

Când vă confruntați cu o defecțiune, nu este nevoie să vă faceți griji. Puteți înlocui piesa fără a apela la un specialist. Mai întâi trebuie să îl demontați. Există mai multe modalități de a face acest lucru.

Mai întâi ar trebui să inspectați partea ruptă. Dacă numai o parte a mânerului se rupe, este posibil să puteți deschide ușa pentru restul. Pentru care uneori trebuie să folosiți instrumente. Luând partea care rămâne pe ușă cu clești, este necesar să apăsați pe arc și să trageți trapa spre dvs. Dacă acești pași nu ajută, puteți utiliza alte metode:

 • Dacă mașina este echipată cu o deschidere de urgență, este necesar să trageți un cablu sau o manetă specială. Se află lângă filtrul de scurgere. Pentru a ajunge la el, trebuie să eliminați panoul de jos.
 • Deschideți trapa din interior. Scoateți capacul superior al echipamentului și ajungeți cu mâna la încuietoarea internă. Apăsați pe el și împingeți ușa din interior.
 • Cu o frânghie. Luând o frânghie puternică, introduceți-o în gaura dintre trapă și corp din partea laterală a încuietorii. Trageți frânghia și trageți-o din ambele părți până la încuietoare. Coarda va împinge maneta și mașina se va deschide.

Vezi si - Cum să scurgeți cu forța o mașină de spălat spartă

Cum se demontează

Pentru a schimba mânerul, trebuie să scoateți ușa din mașină și să demontați partea ruptă.

Important:

Înainte de a demonta ușa, amintiți-vă locația șuruburilor, punctele de fixare a mânerului și partea înclinată a sticlei. Mai bine să-i faci o poză, ca să nu uiți.

Nu este dificil să o dezmembrați singură, fără ajutorul unui maestru. Instrucțiunile sunt foarte simple:

 1. Deschide usa. Găsiți punctele de atașare la corp lângă baldachin. De regulă, acestea sunt șuruburi autofiletante care pot fi deșurubate cu o șurubelniță Phillips.
 2. Scoateți capacul ușii de încărcare și așezați-l pe podea. Va trebui demontat.
 3. Slăbiți șuruburile de fixare în jurul circumferinței capacului. Acest lucru va necesita o șurubelniță standard sau Phillips, în funcție de tipul de fixare.
 4. Introduceți o șurubelniță plată în spațiul dintre părțile interioare și exterioare, scoateți-o. Demontați ușa în două jumătăți, scoateți paharul.
 5. Mânerul este fixat cu o tijă metalică.Este necesar să apăsați pe el cu un punte sau un știft subțire, să împingeți și să cârligați tija, apoi să o scoateți.
 6. Ia mânerul și arcul.

Sfat:

Este mai bine să fotografiați punctul de fixare al mânerului înainte de demontare, pentru a nu vă deruta în timpul asamblării.

Cum se instalează un nou mâner

Pixul trebuie achiziționat de la un magazin de hardware. Mergând la magazin, trebuie să rescrieți modelul și numele mașinii, astfel încât noua piesă să se potrivească. Este echipat cu un arc și o tijă necesare pentru fixare.

Instrucțiuni de instalare a mânerului:

 1. Introduceți arcul. Este necesar să-l puneți în același loc în care stătea cel precedent. Este important să fii atent în timp ce faci acest lucru. Arcul trebuie să se potrivească exact la locul său. Este destul de dificil, trebuie să încerci.
 2. Introduceți cârligul cu mânerul până la capăt.
 3. Când piesa este în poziția sa, introduceți știftul. Trebuie trecut prin toate găurile. În timp ce împingeți, acesta trebuie rotit pentru a facilita intrarea în găuri. Puteți folosi clești.

După ce ați tratat problema, ar trebui să verificați dacă mânerul funcționează corect. Datorită arcului, este ușor retras. Dacă mânerul nu este împins de arc, acesta nu este introdus corect. Mai bine să îl dezasamblați imediat și să încercați să îl introduceți din nou.

Apoi, trebuie să așezați paharul și să atașați cea de-a doua jumătate a capacului până când dă clic. Fixați jumătățile cu șuruburile de fixare și instalați ușa pe mașină.

Sfat:

Dacă nu vă puteți da seama cum să înlocuiți singur mânerul, este mai bine să apelați maestrul pentru a nu deteriora piesele.

Vezi si:

9792 0

Cum să alegi

Recenzii

Reparații