Acasă Reparații Electrocasnice mari Mașina de spălat Atlant dă eroarea F3 - ce înseamnă?

Mașina de spălat Atlant dă eroarea F3 - ce înseamnă?

Ai pus în mod obișnuit rufele în tambur și ai început spălarea și după un timp ai constatat că mașina de spălat Atlant nu se spală și emite codul F3. De exemplu, eroarea F3 din aparatul Atlant apare indiferent de program, în plus, spălarea poate continua. Ce înseamnă acest cod și cum se remediază problema care a apărut?

Decodarea erorii

Stiralnaja mashina Atlant vydaet oshibku F3

Codul de eroare F3 înseamnă că există o problemă cu încălzirea apei: nu există sau, dimpotrivă, este excesivă. În acest caz, mașina poate funcționa normal în modurile de spălare în apă rece, dar în programele cu încălzire apare o eroare. La modelele fără ecran, această eroare este indicată după cum urmează - indicatorii de evacuare 3 și 4 sunt aprinși.

Dacă observați că lenjeria dvs. este slab spălată, în timp ce se simte un miros de mucegai, atunci cel mai probabil există o defecțiune a elementului de încălzire.

Motive care nu necesită reparații

  • Conexiune electrica. Este necesar să urmăriți în mod clar dacă există vreo deteriorare a cablului sau a fișei. De asemenea, este important ca conexiunea la rețeaua electrică să se efectueze direct, adică imediat la priză și să nu folosească un adaptor.
  • A avut loc o blocare a sistemului. Dacă este prima dată când aveți o astfel de eroare, puteți acorda mașinii timp de odihnă. Deconectați aparatul trăgând cablul de alimentare timp de zece minute. Se blochează destul de des, dar este temporar și o astfel de repornire vă va ajuta.
  • Verificați conexiunea firelor elementului de încălzire. Acest scenariu este posibil dacă dispozitivul a fost dezasamblat înainte de defectarea acestui tip. Este probabil că contactele tocmai s-au îndepărtat puțin de locul lor obișnuit.

Vezi si - Mașina de spălat Atlant dă eroarea F4 - ce înseamnă?

Defecțiuni care necesită reparații

Pe lângă defecțiunile care nu necesită reparații, există și cele care necesită reparații directe.

Elementul de încălzire s-a rupt

Dacă, la spălarea la o temperatură ridicată, sticla trapei rămâne rece, atunci elementul de încălzire este defect. De asemenea, dacă mașina de spălat este șocată, izolația încălzitorului poate fi deteriorată, ceea ce poate provoca un scurtcircuit și chiar un incendiu. Cauza defecțiunii poate fi un defect sau o scală din fabrică. Elementul de încălzire nu poate fi reparat; este necesară înlocuirea acestuia. Asigurați-vă că verificați elementul de încălzire cu un multimetru, poate că problema nu este în el, ci în senzorul de temperatură (în unele modele, senzorul de temperatură este instalat separat de încălzitor).

Senzor termic rupt

Apariția erorii F3 chiar la începutul spălării, atunci când mașina de spălat nu încălzește, supraîncălzește sau fierbe complet apa, poate indica o defecțiune a senzorului de temperatură - un senzor de temperatură care măsoară temperatura apei din mașina de spălat. În acest caz, va fi necesară înlocuirea senzorului de temperatură și, dacă este încorporat direct în elementul de încălzire, ceea ce se observă în majoritatea modelelor, atunci va fi necesară o înlocuire completă a elementului de încălzire.

Panou de control defect

Dacă, la 12-15 minute după începerea spălării, eroarea F3 este afișată pe afișajul mașinii Atlant și procesul de spălare se oprește complet, aceasta înseamnă că placa de control ar fi putut eșua. Acesta este un microcircuit care controlează procesul de lucru al mașinii de spălat. Practic, arde releul situat pe placa de control, care este responsabil pentru pornirea elementului de încălzire sau a pistei. În acest caz, va trebui să înlocuiți releul ars sau să lipiți pistele. În momentul defectării procesorului, modulul de control va trebui înlocuit complet.

Problemă de cablare

Dacă apare eroarea F3 în mașina de spălat, apoi dispare, atunci cablajul de la elementul de încălzire la modulul de comandă este deteriorat. Într-o astfel de situație, trebuie să răsuciți cablajul deteriorat sau să înlocuiți complet bucla cu fire.

Vezi si:

8385 0

Cum să alegi

Recenzii

Reparații