Acasă Reparații Electrocasnice mari Mașina de spălat Atlant dă eroarea F4 - ce înseamnă?

Mașina de spălat Atlant dă eroarea F4 - ce înseamnă?

Am închis ușa trapei, am apăsat „Start” și, după un timp, am observat că mașina se oprise și că codul F4 era pe afișaj. Ce sa fac? Ce înseamnă eroarea F4 în mașina de spălat Atlant? Cum pot rezolva singur problema? Veți găsi răspunsuri la toate aceste întrebări în acest articol.

Decodarea erorii

Eroare F4 în mașina de spălat Atlant

Eroarea F4 de pe afișajul mașinii Atlant spune că există probleme în sistemul de scurgere și nu este posibilă scurgerea apei uzate din rezervor. Înainte de a apela stăpânul și de a intra în panică, ar trebui să aflați dacă există un motiv de panică și să înțelegeți care este problema.

La mașinile de spălat fără ecran, lumina de pornire / oprire și al doilea indicator din rândul de jos se vor aprinde.

Oshibka F4

Cum să remediați singur eroarea

Înainte de a apela stăpânul și de a intra în panică, ar trebui să aflați dacă există un motiv de panică și să înțelegeți care este problema.

 • Controlul eșecului. Pentru a elimina această eroare, trebuie să reporniți mașina de spălat Atlant. Pentru aceasta, opriți-l cu butonul de alimentare și deconectați ștecherul timp de 5-10 minute. Porniți din nou aparatul. Dacă eroarea a fost accidentală, codul nu va apărea.
 • Filtru înfundat. Adesea, eroarea F4 apare din cauza resturilor din filtrul de scurgere. Diverse fire, lucruri mici din buzunare înfundă găurile în timp și apa nu trece. În acest caz, este necesar să eliminați blocajul. Pentru a face acest lucru, scurgeți apa cu mâna, după ce ați întins cârpele anterior, apoi deșurubați filtrul de scurgere și curățați-l de resturi. În cele din urmă, puneți totul la loc și verificați dacă există o eroare. Dacă a dispărut, cauza a fost înlăturată.
 • Furtunul de scurgere este blocat. Se întâmplă adesea ca resturile să fie pompate în furtunul de scurgere și să le înfunde, blocând astfel trecerea apei. Pentru a rezolva această problemă, trebuie mai întâi să scurgeți apa, apoi să deconectați furtunul de scurgere și să-l curățați sub un curent puternic de apă fierbinte, apoi să îl puneți la loc și să porniți din nou mașina Atlant în modul de centrifugare. Codul de eroare ar trebui să dispară.
 • Blocare canalizare. Adesea, motivul erorii F4 pe mașina Atlant este un sifon sau o conductă de canalizare înfundată. Pentru a diagnostica o astfel de eroare, este necesar să scoateți capătul furtunului conectat la canal și să activați modul de centrifugare. Dacă eroarea nu a apărut și apa a fost evacuată în siguranță de către mașină, atunci este necesar să curățați conducta de canalizare cu un cablu de oțel sau cu un sifon dezasamblându-l.

Vezi si - Cum se schimbă rulmentul în mașina de spălat Atlant

Defecțiuni care necesită reparații

Din păcate, eroarea nu este întotdeauna cauzată de o simplă eroare. Prin urmare, este necesar să fie conștienți de alte motive posibile.

Semne Cauză Decizie
Mașina de spălat Atlant nu scurge apa și atârnă pe spălare sau în modul de clătire, arată eroarea F4. Pompa de scurgere defectă.

Motive posibile:

 • Bobina motorului conectat la pompă s-a rupt;
 • A apărut un scurtcircuit în motorul pompei;
 • Rotorul pompei de scurgere este deteriorat

O defecțiune a pompei apare din cauza dezvoltării unei rate a resurselor de ceas sau atunci când obiecte mici intră în ea.

Pompa trebuie înlocuită.
Când apa este golită, mașina Atlant face un zumzet și apa nu pleacă. În acest caz, există un cod F4. Pompa înfundată (pompa de scurgere).

Tot felul de obiecte mici, diverse gunoaie din buzunare, fire răsucite sau lână, alunecând prin filtrul de scurgere cad în pompă și blochează funcționarea normală a acesteia.

Este necesar să demontați pompa și să o curățați de obiecte străine.
Conducta de scurgere înfundată.

Conducta de ramificație situată între filtrul de scurgere și rezervor este, de asemenea, susceptibilă la înfundarea de diferite obiecte (fire, lână, fine etc.).

Este necesar să curățați conducta de blocaj.
Programul de spălare este întrerupt și se afișează codul F4.

Este posibilă o eroare în orice etapă a programului (clătire, centrifugare, spălare) și este, de asemenea, posibil să apară imediat după pornire.

Modulul de control electronic este defect.

Principalele motive:

 • Datorită posibilei pătrunderi de umiditate, oxidare sau ardere a elementelor pe placă;
 • Deteriorarea elementelor circuitului;
 • Eșecul firmware-ului;
 • Defecțiune la microprocesor
În caz de defecțiune a elementelor circuitului din diverse motive, este necesară înlocuirea lor.

În cazul în care eroarea apare din cauza unei defecțiuni a firmware-ului, ar trebui să repetați programul controlerului.

Dacă metodele de mai sus nu au ajutat la scăderea erorii sau a fost cauzată de o defecțiune a microprocesorului, atunci este necesară înlocuirea completă a plăcii.

Mașina de spălat scurge apa în timpul spălării și nu mai afișează codul de eroare F4.

Atlant a înghețat în timpul ciclului de centrifugare și a arătat eroarea F4. Ușa este încuiată.

Presostatul este defect.

Senzorul responsabil pentru nivelul apei din rezervor nu funcționează. Controlerul nu primește un semnal de la un rezervor gol. Cel mai probabil a existat un scurtcircuit în schema de conectare a senzorului.

Este necesar să înlocuiți complet presostatul.
Mașina de spălat Atlant s-a oprit într-unul din punctele programului de spălare. Este afișată eroarea F4 Alimentare defectă a unităților de control.

Pompa sau presostatul nu sunt alimentate cu energie sau semnalul de control este întrerupt între aceste noduri și placa de control. Acest lucru se datorează oxidării contactelor, firelor rupte sau unui scurtcircuit în cablare.

Necesar:

Dacă contactele sunt oxidate, acestea trebuie curățate sau înlocuite.

Dacă există o rupere a firelor, înlocuiți-le.

Concluzie

Nimeni nu poate exclude apariția unor defecțiuni în funcționarea mașinii de spălat. Prin urmare, acest articol va fi util pentru toți utilizatorii mașinii Atlant. Adesea, codul de eroare este cauzat de disfuncționalități simple pe care le puteți rezolva dvs., examinându-le în secțiunile de mai sus.

Vezi si:

37685 0

Cum să alegi

Recenzii

Reparații