Acasă Reparații Electrocasnice mari Mașina de spălat LG dă eroare DE - ce înseamnă?

Mașina de spălat LG dă eroare DE - ce înseamnă?

Am închis ușa, am apăsat „Start” și, în loc să umplem cu apă, afișajul a arătat codul DE. Practic, această eroare apare la începutul spălării. Ce sa fac? Ce înseamnă eroarea DE în mașina de spălat LG? Cum pot rezolva singur problema? Veți găsi răspunsuri la toate aceste întrebări în acest articol.

Decodarea erorii

Mașina de spălat LG dă eroarea DE

Eroarea DE înseamnă că ușa mașinii de spălat nu este închisă sau încuietoarea ușii nu funcționează. Practic, cauza defecțiunii este dispozitivul de blocare a trapei (HLD), dar balamalele, mânerul, cârligul de blocare sau modulul de comandă pot fi, de asemenea, defecte.

Pe mașinile de spălat LG fără afișaj, codul DE înseamnă: toate indicatoarele de temperatură, modul de spălare și indicatorul de clătire clipesc sau se aprind în același timp. Aceste semnale indică faptul că ușa trapei nu este închisă.

Vezi si - Eroare PF în mașina de spălat LG - ce să faci, cum să decodezi?

Cum să remediați singur eroarea

S-ar părea că cauza defecțiunii este cunoscută și este suficientă doar pentru a închide trapa mai bine. Adesea, astfel de acțiuni sunt suficiente și problema dispare. În caz contrar, defecțiunea apare dintr-un motiv mai grav:

  • Cârlig cu zăvor rupt, dispozitiv de blocare a trapei
  • Deplasarea arcului sau a clemei, dispozitiv de blocare a trapei
  • Defecțiune a senzorului electronic al dispozitivului de blocare a trapei
  • Panoul de control al mașinii de spălat este defect

Important:

Cele mai frecvente cauze ale erorii sunt enumerate aici, sunt posibile alte defecțiuni mai puțin cunoscute și, pentru determinarea lor precisă, se recomandă apelarea unui specialist.

În caz de apariție a codului DE, este recomandat să efectuați o serie de acțiuni secvențiale care vă pot ajuta să scăpați singur de eroare.

  • Pentru început, merită să verificați etanșeitatea închiderii trapei, poate că nu este închisă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să îl apăsați mai tare.
  • De asemenea, ar trebui să inspectați întreaga ușă pentru a detecta interferențe externe.
  • Examinați interiorul ușii trapei, este posibil ca hainele să fi căzut între trapa de încărcare și tambur și să interfereze cu închiderea strânsă. De asemenea, ar trebui să acordați atenție filei de fixare, probabil că există obiecte pe ea care interferează cu închiderea.
  • Verificați ușa trapei pentru distorsiuni, dacă se găsesc, este necesar să strângeți balamalele laterale.
  • Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este găsită sau ajută, ar trebui să efectuați o resetare completă a mașinii de spălat. Pentru a face acest lucru, urmați pașii următori în ordine: deschideți trapa, deconectați mașina din rețea deconectând fișa, așteptați 15-20 de minute, apoi reconectați mașina și închideți trapa.

Dacă după efectuarea pașilor de mai sus eroarea persistă, atunci are sens să se ia în considerare alte cauze ale defecțiunii.

Defecțiuni care necesită reparații

Utilizați următorul tabel pentru a determina cauza erorii:

Descrierea problemei Cauza erorii Soluţie
Ușa trapei nu se închide sau se blochează complet. Cârligul de blocare este uzat sau rupt Înlocuirea elementului
Ușa se închide și se blochează, dar mașina nu pornește programul de spălare. Dispozitivul de blocare este defect Înlocuirea elementului
În modul de spălare, clătire sau filare, mașina de spălat a încetat să funcționeze și a generat o eroare DE. Există un miros arzător. Modul de control defect. Cel mai adesea, microcircuitul „suferă” din cauza epuizării contactelor în timpul supratensiunii sau din cauza pătrunderii apei în electronică. Este necesar să scoateți panoul frontal prin demontarea părții superioare a mașinii. Apoi scoateți placa. Zonele deteriorate sunt imediat vizibile - devin negre, capacele condensatoarelor devin convexe, urme de rupturi sunt vizibile. Când se găsește o piesă defectă, aceasta este lipită și una nouă este instalată în locul ei.
Mânerul nu funcționează și ușa nu este fixă. Mâner rupt Înlocuirea elementului
Ușa trapei nu se închide și este înclinată Uzură de buclă Reglarea balamalei sau înlocuirea completă

Concluzie

Defecțiunile la mașina de spălat nu sunt excluse din ciclul său de viață. Prin urmare, în cazul unei erori frecvente, persoanele care au citit acest articol vor putea determina pe deplin cauza neplăcerii și de multe ori vor putea să o corecteze singure. Dar este întotdeauna mai bine să eviți eroarea decât să o corectezi. Deci, nu uitați de regulile de funcționare și respect.

Vezi si:

7068 0

Cum să alegi

Recenzii

Reparații