Acasă Îngrijire Echipamente de climatizare Curatator de aer conditionat

Curatator de aer conditionat

Ca orice aparat de uz casnic, un aparat de aer condiționat are nevoie de întreținere constantă. Fiecare utilizator al echipamentelor de control al climei de acasă știe că cu cât echipamentul este întreținut și curățat mai des, cu atât vă va servi mai mult. Cel mai adesea, utilizatorii apelează la serviciile centrelor de servicii specializate și ale firmelor de servicii de aer condiționat, dar întreținerea se poate face personal. În prezent există un număr mare de produse de curățare și accesorii pe piață. În acest articol veți afla cum să alegeți agentul potrivit pentru curățarea aparatului de aer condiționat.

TOP 9 cele mai bune aparate de aer condiționat portabile de la Aliexpress

Ce trebuie să știți despre curățarea aparatului de aer condiționat

a curăța aerul condiționat înseamnă

După cum sa menționat mai sus, cantitatea de agenți de curățare este foarte mare. Ele pot fi găsite pe piață, în magazinele de specialitate și în magazinele de produse chimice de uz casnic. Sunt similare prin proprietăți, dar pot diferi în ceea ce privește calitatea și funcționalitatea. Prin urmare, mulți experți în acest domeniu nu vă pot sfătui întotdeauna cu privire la un bun agent de curățare potrivit pentru sistemul dvs. split.

Atunci când cumpărați un aparat de aer condiționat, vă recomandăm să aflați care instrument este cel mai potrivit pentru întreținerea echipamentului dvs. particular, cel mai adesea vi se pot oferi sfaturi bune chiar la locul de cumpărare.

Vezi si:

Cum se folosește produsul de curățat

modul de utilizare a produsului de curățare

În funcție de ce parte a aparatului de aer condiționat decideți să curățați sau dezinfectați, sunt furnizați agenți de curățare speciali pentru acest lucru.

De exemplu, cel mai bine este să folosiți spumă pentru a curăța schimbătorul de căldură. Iată un ghid rapid pentru utilizarea spray-ului: (Vezi și: Cum să curățați singur aparatul de aer condiționat )

  • înainte de utilizare, recipientul cu conținutul trebuie agitat bine și apoi aplicat ușor și uniform pe suprafața schimbătorului de căldură;
  • după o scurtă perioadă de timp, spuma se va transforma într-o stare lichidă;
  • imediat ce lichidul se scurge, este necesar să lăsați aparatul de aer condiționat să funcționeze în modul ventilator pentru o vreme.

Cel mai adesea, toate informațiile despre utilizare sunt plasate chiar pe cutie sau pe un prospect, o inserție care este plasată în cutie.

Pulverizatoarele funcționează puțin diferit: pot fi pulverizate nu numai pe suprafața schimbătorului de căldură, ci și în interiorul unității externe, precum și a sistemului de ventilație. Există mai multe tipuri de spray-uri, deci pentru a afla cum să le utilizați, trebuie să studiați cu atenție informațiile de pe ambalajul agentului de curățare.

Vezi si - Cum să alegeți aparatul de aer condiționat perfect pentru casa și apartamentul dvs.

Principiul impactului, avantaje și dezavantaje

aparate de curatat aparate de aer conditionat

În funcție de compoziția produsului, proprietățile sale vor diferi. Cel mai adesea, astfel de agenți includ astfel de substanțe: agenți tensioactivi, clor-alcool și substanțe acide. Acestea oferă produsului o bună capacitate de curățare și spălare și permit, de asemenea, curățarea nu numai a suprafețelor, ci și a părților interne ale echipamentelor climatice.

Care sunt avantajele agenților de pulverizare? Unul dintre avantajele semnificative este disponibilitatea și ușurința de utilizare. Disponibilitatea se manifestă prin faptul că pot fi găsite practic în orice magazin de produse chimice de uz casnic sau de pe piață. Fiecare persoană îl poate utiliza respectând aceste instrucțiuni de utilizare, și anume:

  • aplicați produsul pe suprafața contaminată;
  • așteptați 15 minute;
  • apoi porniți dispozitivul în modul de ventilație.

Uneori, în funcție de producător, este necesar să clătiți sau să ștergeți reziduurile produsului de pe părțile dispozitivului. Acest lucru crește calitatea curățării, deoarece după ce produsul de curățare a dizolvat murdăria, se poate răspândi și dăuna componentelor electronice interne.

Dezavantajele includ faptul că aceste fonduri sunt destul de dăunătoare și adesea nu sunt suficiente de mai multe ori, în funcție de gradul de poluare. În acest caz, vă recomandăm să folosiți un produs de curățare cu spumă, deoarece este mai puțin dăunător și va dura 3-4 aplicații.

Vezi si - Cum să reparați singur un aparat de aer condiționat

TOP 9 cele mai bune aparate de aer condiționat portabile de la Aliexpress

Cazuri în care trebuie să contactați un specialist

După cum se poate înțelege din cele de mai sus, curățătorul de aer condiționat, la fel ca procesul de dezinfecție și dezinfecție în sine, nu este prea complicat și destul de ieftin. Cu toate acestea, există momente în care contaminarea duce la defectarea echipamentului. În acest caz, problema este asociată cu înfundarea interiorului dispozitivului, care necesită intervenția unui specialist. Nu vă sfătuim să dezasamblați și să curățați părțile interne ale aparatului de aer condiționat dacă nu aveți cunoștințe suficiente în acest domeniu - acest lucru poate duce la deteriorarea funcționării dispozitivului sau la defectarea completă a acestuia.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să alegeți un aparat de curățare potrivit pentru aparatele de aer condiționat.

Important:

Fii atent și atent când lucrezi cu substanțe chimice. Pentru a nu lăsa arsuri chimice pe mâini, trebuie să folosiți mănuși, iar în timpul funcționării aparatului de aer condiționat, trebuie să părăsiți camera pentru a nu respira vapori nocivi.

Vezi si:

7979 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații