Acasă Îngrijire Electrocasnice mari Cum să curăț frigiderul în mod corespunzător și ce produse de curățat pot folosi?

Cum să curăț frigiderul în mod corespunzător și ce produse de curățat pot folosi?

Cum să spălați corect frigiderulPentru a curăța corect frigiderul, trebuie să știți cum să o faceți corect. Acesta este un tratament obligatoriu și regulat pentru a scăpa de mirosurile proaste și bacteriile dăunătoare. Să luăm în considerare în detaliu instrumentele care vă vor ajuta să spălați rapid toate părțile frigiderului - plastic, metal și sticlă. Vă vom spune cum și cu ce să curățați interiorul frigiderului de galben, îndepărtați autocolantele din acesta, aderând particulele alimentare, scăpați de grăsime și miros neplăcut.

 

Curățare regulată

Pentru a menține curățenia, trebuie să respectați aceste reguli zilnice:

  • nu puteți plasa vase murdare pe rafturi;
  • asigurați-vă că ștergeți restul de grăsime și apă care a pătruns în interior;
  • nu păstrați în el mâncare stricată

Fă ceea ce trebuie dacă ștergi rafturile pe măsură ce se murdăresc. Pentru a menține exteriorul curat, este suficient să îl spălați săptămânal cu apă cu săpun. Într-adevăr, de la atingerea frecventă a mâinilor, frigiderul se murdărește rapid.

Curățarea regulată a frigiderului este o garanție a curățeniei

Pentru a curăța interiorul frigiderului, aveți nevoie de răbdare, dorință și instrumente speciale. Apa cu săpun nu va funcționa aici. Poate provoca un miros neplăcut.

Echipamentele noi trebuie spălate și ventilate bine înainte de a fi pornite pentru a îndepărta mirosul și praful din fabrică.

Îngrijirea frigiderului necesită o anumită abilitate și respectarea regulilor. În același timp, este important să știți cum să spălați frigiderul și cu ce mijloace puteți face față mirosurilor neplăcute și bacteriilor dăunătoare. Această procedură este simplă și necesită performanțe regulate și de înaltă calitate.

Vezi si:

Etapele curățării generale a frigiderului

Curățarea regulată a frigiderului este o procedură simplă. Să analizăm în detaliu cum să-l spălăm în timpul unei curățări generale. Este important să urmați corect secvența acțiunilor.

  1. Dezactivați mai întâi și complet decongelați frigiderul... Această procedură se efectuează cel puțin o dată la câteva luni.
  2. Apoi ar trebui să scoateți toate produsele și să le așezați într-un loc răcoros. Puteți folosi un recipient cu conductivitate termică scăzută și puteți plasa niște alimente în el. Toate acestea vor ajuta la păstrarea prospețimii și calității produselor în timpul curățării generale în frigider. Când vă planificați curățenia, nu ar trebui să vă aprovizionați cu alimente perisabile, astfel încât să nu trebuie să căutați un loc temporar pentru a le păstra.
  3. Îndepărtați toate rafturile, sticlele și recipientele din sticlă și plastic și lăsați-le să se încălzească la temperatura camerei. Apoi spălați cu apă fierbinte și asigurați-vă că vă uscați.
  4. Cum și ce să speli înăuntru? Aici este important să alegeți un mijloc cu care să puteți curăța calitativ echipamentul de resturile de grăsime, alimente și murdărie. Soda dizolvată în apă caldă va ajuta la acest lucru.
  5. Când curățați, asigurați-vă că ștergeți toate colțurile, crestăturile și sigiliul ușii pentru a îndepărta toate resturile de alimente și grăsimi și astfel preveniți dezvoltarea bacteriilor.
  6. Apoi continuați să spălați exteriorul frigiderului. Îndepărtați amprentele, autocolantele și stropile în timp ce gătiți. Va fi corect să curățați exteriorul peretelui posterior al compartimentului frigiderului cu un aspirator sau o perie specială.
  7. Lucrarea finală va fi ștergerea întregii suprafețe cu un burete înmuiat în apă curată. Șterge apoi totul cu un șervețel sau o cârpă. Asigurați-vă că vă asigurați de calitatea muncii efectuate. Dacă rămâne un miros neplăcut, folosiți o pană de lămâie. După aceea, asigurați-vă că îl lăsați la aer câteva ore.

Toate aceste reguli de bază vă vor ajuta să efectuați o curățare de primăvară de calitate a echipamentelor. Această procedură va dura aproximativ o oră pentru a fi finalizată. Totul depinde însă de mărimea echipamentului frigorific și de gradul de neglijare. Timpul de decongelare nu este luat în considerare, deoarece această cifră este diferită pentru diferite modele.

Ce produse de curățat pot folosi?

Nu este recomandată spălarea cu produse care conțin materiale abrazive. Pentru a curăța interiorul, nu utilizați geluri și lichide detergente cu miros specific puternic care conțin parfumuri. Zona foarte murdară, la început este mai bine să se înmoaie bine, apoi să se îndepărteze cu un burete moale sau o cârpă.

La scapă de mirosul din frigider, puteți adăuga oțet în apă caldă, care va curăța și dezinfecta bine suprafețele. Această metodă este bună dacă spălați un frigider nou.

O soluție de bicarbonat de sodiu vă va ajuta să faceți față murdăriei și mirosurilor. Este suficient să adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu la un litru de apă caldă și să amestecați bine.

Nu folosiți detergenți pentru a îndepărta grăsimea. Este dificil să îl scoateți complet de pe suprafața unității, ceea ce înseamnă că poate ajunge pe alimente. Este interzisă utilizarea înălbitorului sau a substanțelor corozive care pot deteriora piesele din plastic și cauciuc.

Este suficient să clătiți sigiliile frigiderului cu apă curată. Pentru scoaterea mucegaiului din frigider iar paletul, folosiți albul, diluându-l într-un raport de 1:10.

Acum știți cum și ce să curățați interiorul frigiderului. Respectând aceste reguli simple, veți menține frigiderul curat și veți extinde intervalele dintre curățarea generală a frigiderului.

Vezi si:

5252 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații