Acasă Îngrijire Electrocasnice mari Cum să decongelați corect frigiderul: sfaturi de specialitate

Cum să decongelați corect frigiderul: sfaturi de specialitate

Cum să decongelați corect frigiderulProprietarii de frigidere de astăzi trebuie adesea să se gândească la cum să dezghețe rapid frigiderul. Trebuie să îl dezghețăm manual? Cum să decongelați în mod corespunzător un frigider modern cu un sistem automat și ar trebui să se facă? Să încercăm să ne dăm seama.

 

 

Cât de des ar trebui să decongelați frigiderul?

În multe bucătării, frigiderele simple fără dezghețare automată sunt încă modest strânse. Sunt vechi, dar de încredere! Cum să decongelați un frigider și de ce să îl faceți? Durata de viață a acestor echipamente depinde de o întreținere adecvată. În sezonul rece, acesta trebuie dezghețat nu mai mult de o dată la patru luni, iar în sezonul cald - o dată la două luni. Cum să decongelați corect frigiderul fără îngheț? Ce metodă de dezghețare este universală și potrivită pentru toată lumea. Întrebarea este cât de des să o faci. Cu cât frigiderul este mai modern, cu atât necesită mai puțină intervenție. De ce îl dezghețați deloc dacă există o funcție No-Frost, întrebați? Atunci de ce ai nevoie spălați frigiderul de un miros neplăcut și dezinfectați-l cel puțin o dată la șase luni.

Pregătirea frigiderului pentru dezghețare

Decongelarea trebuie începută cu pregătirea preliminară a compartimentului frigider.

 1. Nu trebuie să începeți dezghețarea dacă unitatea conține alimente perisabile și nu există nicăieri altundeva unde să le stocați. Este mai bine să îl goliți mai întâi, astfel încât să nu se strice nimic.
 2. Dacă temperatura camerei este prea ridicată, abțineți-vă de la începerea procedurii de dezghețare în timp ce temperatura este în acel moment. În astfel de condiții, unitatea frigorifică va câștiga parametrii necesari mai mult și mai intens, ceea ce poate scurta durata de viață a compresorului, a motorului și a altor piese.
 3. Schimbați temperatura compartimentului frigiderului la zero, deconectați-l înainte de a începe să scoateți alimentele de acolo.
 4. Dacă nu este instalat un recipient pentru scurgerea apei în sistemul frigiderului, înlocuiți o tavă sub fund, astfel încât apa să se adune acolo.
 5. Este minunat dacă frigiderul are un furtun special de scurgere care poate fi introdus în compartimentul de scurgere pentru a scurge apa de dezghețare. Deci apa va ieși mai bine.
 6. Scoateți tăvile sertarelor din cameră, astfel încât să nu interfereze cu procesul de dezghețare.

Vezi si:

Instrucțiuni pas cu pas pentru procesul de dezghețare

După finalizarea pregătirii preliminare, puteți trece la procesul de dezghețare. Dacă nu sunteți limitat în timp și există puține produse în frigiderul dvs., printre care nu există produse perisabile, puteți pur și simplu deschide ușa și așteptați ca gheața să se topească și să se scurgă.Cât durează depinde de dimensiunile camerei frigorifice, de cât timp s-a dezghețat, care era temperatura din ea, câtă putere avea.

Dacă procesul trebuie accelerat, atunci este util să știți cum să dezghețați rapid unitatea. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin următoarele metode:

 1. Așezați un recipient cu apă încălzită sau un tampon de încălzire umplut cu apă clocotită pe raftul frigiderului. Vaporii fierbinți vor începe să acționeze activ asupra gheții și mai degrabă să o dezghețe, transformând-o într-un lichid.
 2. Așezați un încălzitor sau un ventilator cu aer cald în ușa deschisă, ceea ce va îmbunătăți dezghețarea prin intermediul aerului încălzit.
 3. Puteți îndepărta mase de gheață din cameră folosind un uscător de păr obișnuit. La fel, aerul cald va accelera procesul de dezgheț și va elibera pereții frigiderului de gheață.
 4. Pentru a accelera dezghețarea, puteți utiliza o spatulă de plastic pentru a curăța crustele decongelate. Este important să nu faceți acest lucru cu obiecte metalice, pentru a nu zgâria vopseaua și a deteriora elementele care afectează performanța unității frigorifice.

Acum știi cum să dezgheți rapid frigiderul și în același timp să nu-i faci rău.

cum să decongelați rapid un frigider

Curățarea interiorului frigiderului

Dezghețarea trebuie combinată cu o curățare completă a camerei unității. Puteți trece la curățarea și spălarea suprafețelor numai atunci când frigiderul este dezghețat.

 1. Mai întâi, umpleți un lighean cu apă caldă și diluați ceva detergent sau săpun lichid în el.
 2. Apoi spumați bine lichidul rezultat.
 3. Pentru curățare, luați un burete curat și înmuiați-l în soluția rezultată.
 4. Scoateți rafturile cu sertare din unitate și clătiți-le bine sub apă curentă sau înmuiați-le în baie - doar spălarea lor cu un burete în frigider nu va fi suficientă și incomodă.
 5. După curățare cu o soluție de curățare, clătiți bine toate rafturile și sertarele de sub duș.
 6. Ștergeți cu un prosop de bucătărie curat sau cu un prosop de hârtie de unică folosință.
 7. Următorul pas este tratarea suprafețelor camerei din interior.
 8. Asigurați-vă că clătiți suprafețele cu apă plată după spălare.
 9. După curățare, lăsați ușa deschisă o vreme pentru a usca bine frigiderul. Dacă vaporii de umiditate nu au timp să se evapore, atunci poate începe mucegai în frigider.

Sfat:

Nu spălați frigiderul cu produse de curățare abrazive. Pot zgâria suprafețele din plastic ale frigiderului.

Curățarea interiorului frigiderului

Cum să curățați corect exteriorul frigiderului

După ce ați terminat de spălat unitatea din interior, mergeți la exterior. Bineînțeles, ești obosit, dar nu ar trebui să amâni curățenia. Făcând totul dintr-o dată, veți economisi mult timp în viitor, care poate fi petrecut în vacanță.

 1. Trebuie să fiu bun spălați frigiderul cu apă cu săpun pe toată suprafața sa.
 2. Foarte des în timpul curățării, oamenii uită să-l spele deasupra. În majoritatea familiilor, partea superioară a frigiderului este de obicei aglomerată cu obiecte sau cereale inutile. Nu uitați să puneți lucrurile în ordine acolo. Dacă la etaj există un cuptor cu microunde sau un televizor, nu uitați să le spălați.
 3. Mânerele trebuie spălate bine, deoarece aici se acumulează cea mai mare murdărie. Mai ales în bucătărie.
 4. Nu uitați să vă spălați compresor de cauciuc, îndepărtați acumulările de resturi și praf din toate pliurile mici și apoi ștergeți până se usucă.
 5. La sfârșit, trebuie să spălați suprafața din spate a frigiderului, curățând grătarul de resturile de pânză de păianjen și praful așezat. Este necesar să spălați suprafața cu un burete umed, apoi să o ștergeți.

Cum să curățați corect exteriorul frigiderului

Nu recomandăm agățarea ușii frigiderului cu diverși magneți. Ele pot zgâria suprafața frigiderului și pot afecta negativ interiorul compartimentului frigiderului.

Sfaturi pentru finalizarea procesului de dezghețare

După ce ați eliberat complet frigiderul de gheață și murdărie, acordați atenție câtorva puncte.

 1. Pentru a usca bine frigiderul după curățare, puteți folosi un ventilator sau un aspirator cu funcție de suflare a aerului.
 2. După uscarea compartimentului frigiderului, spălați podeaua dedesubt și uscați-o pentru a evita scurtcircuitele.Ștergeți din nou toate suprafețele frigiderului cu o cârpă uscată. După aceea, puteți închide ușa și conecta frigiderul la o priză.
 3. Puteți pune alimentele înapoi în frigider când temperatura din interiorul acestuia atinge nivelul dorit.

Nu așteptați ca ușa congelatorului să se oprească din gheață. Ceea ce se întâmplă adesea dacă frigiderul este vechi. Faceți dezghețări de rutină.

Urmând instrucțiunile despre cum să dezghețați rapid frigiderul, veți prelungi durata de viață a echipamentelor dvs. frigorifice, nu va trebui să îl reparați în fiecare an și să fiți surprinși de cât de prost funcționează. Și nu veți avea nevoie de unul nou în curând.

Vezi si:

5769 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații