Acasă Îngrijire Electrocasnice mari De ce mirosul neplăcut al rufelor după spălarea în mașina de spălat?

De ce mirosul neplăcut al rufelor după spălarea în mașina de spălat?

Oamenii cumpără o mașină de spălat astfel încât hainele lor să nu fie doar curate, ci și să miroasă bine. Orice mașină de spălat modernă are funcția de a reîmprospăta rufele spălate. Cu toate acestea, se întâmplă ca într-o zi frumoasă, după spălare, rufele să fie curate, dar mirosul din el nu este cel mai plăcut. Acest lucru ar putea fi cauzat de o defecțiune a mașinii de spălat, utilizarea unui detergent inadecvat sau o calitate slabă a apei. Citiți mai multe despre motivele pentru care rufele miroase urât după spălarea în mașina de spălat în acest articol.

Cauze ale mirosurilor neplăcute

rufele miros urât după spălare

Există puține motive, dar dacă nu sunt eliminate la timp, se pot transforma în probleme mai grave. Așadar, de ce împinge lenjeria:

 • apa stagnează în rezervorul de scurgere. Probabil cea mai populară problemă, deoarece unii oameni nu o scurg complet sau nu o acordă atenție, astfel încât apa murdară amestecată cu pulbere reziduală poate rămâne la baza rezervorului. După un timp, acest amestec formează un mucus neplăcut, care este amestecat cu apă curată în timpul următoarei spălări și, ca urmare, un miros neplăcut;
 • colmatarea țevilor de scurgere, a țevilor și a filtrelor de scurgere. Apa nu este purificată și drenată după cum este necesar, de unde duhoarea;
 • înfundarea canalizării. Duhoarea canalului poate pătrunde în interiorul aparatului și acest miros înțepător absoarbe rufele;
 • din cauza funcționării defectuoase a mașinii în sine, adică vasul pentru pulberea de spălat este slab spălat, ca urmare a căruia rămășițele pulberii devin mucegăite și acoperite cu mucus, este în mod corespunzător puțin plăcut în aceasta;
 • dacă mașina de spălat nu este folosită mult timp, apa poate stagna pe pereții elasticului tamburului. Se pot forma mucegai și acumulări pe el. Este greu să nu le observi, dar există oameni diferiți;
 • pulberea este fie de proastă calitate, fie a zăcut prea mult timp și și-a pierdut proprietățile. De asemenea, este important să respectați dozajul la spălarea lucrurilor, deoarece excesul de pulbere nu este întotdeauna spălat și poate rămâne pe pereții tamburului. Se întâmplă ca pudra în sine să miroasă urât, în acest caz este mai bine să o înlocuiți;
 • unitatea dvs. este instalată într-o cameră închisă, care este puțin ventilată și are umiditate suficientă, cum ar fi o baie.

Toate aceste probleme pot fi eliminate de unul singur, principalul lucru nu este să le rulați.

Vezi si - Secretele de dedurizare a apei într-o mașină de spălat

Eliminarea cauzelor

cauze ale mirosului neplăcut

Când rufele miroase urât după spălare, în mod natural trebuie spălate pentru a scăpa de miros. Pentru a identifica cauza acestui incident, trebuie să vă verificați cu atenție mașina și, uneori, va fi chiar necesar să o dezasamblați. Toate acestea se pot face în etape.

Mai întâi trebuie să verificați filtrul de scurgere. Pentru majoritatea producătorilor, în ciuda diferenței de modele, acesta este situat în partea de jos a spatelui. Procesul în sine nu consumă mult timp, dar necesită o atenție și o precizie deosebite. După ce ați scos-o, după ce ați scurs anterior apa, puteți începe să curățați filtrul și locația acestuia. O puteți curăța cu orice curățare și detergent.

Merită să verificați unitatea pentru prezența excesului de apă în mașină, astfel încât apa să nu stagneze și să se ofilească în consecință.

Apoi, curățați recipientul cuvei sau cuva. Este foarte ușor de obținut, aproape toate mașinile au același dispozitiv de alimentare cu pulbere. Odată îndepărtat, acesta trebuie curățat și spălat cu agenți chimici de curățare. În timp ce recipientul este curățat, puteți face compartimentul pentru acesta. De asemenea, el tinde să se murdărească. Compartimentul, dacă nu este prea murdar, poate fi spălat cu aceleași mijloace sau pur și simplu cu o cârpă umedă. După curățare și uscare, puteți pune totul la loc.

Următorul pas este verificarea sistemului de drenaj și a canalizării în sine. Este ușor de verificat fără mașină de scris. Chiar când scurgeți apa, acordați atenție modului în care aceasta dispare. Dacă acest proces este foarte lent, putem concluziona că sifonul este înfundat și trebuie curățat. De asemenea, ar trebui să acordați atenție mirosului, deoarece adesea acest lucru este dovada unui canal de canalizare înfundat. Apoi, puteți verifica sistemul de scurgere al mașinii dvs. în sine. Furtunurile se pot înfunda și mucusul din interior. Toate acestea sunt curățate cu detergent și substanțe chimice de curățat.

Ultimul lucru de verificat este sigiliul de cauciuc de pe ușa trapei. Formarea mucegaiului, acumularea de solzi și mucus rezidual pot duce la probleme precum mirosuri neplăcute în rufe după spălare. Cauciucul este destul de greu de curățat, de aceea sunt necesare substanțe mai agresive, cum ar fi o soluție de sulfat de cupru și acid citric. Folosind o cârpă, puteți ordona mansetele într-o jumătate de oră. De asemenea, vă sfătuim să faceți o spălare uscată cu acid citric și oțet pentru curățarea reziduală. După toate aceste proceduri, puteți spăla și verifica rufele.

Cum puteți evita alte mirosuri neplăcute?

Aici vă vom sfătui numai profilaxie periodică. Include verificarea, clătirea și uscarea mașinii după fiecare utilizare. Nu este necesar să închideți ușa trapei, deoarece umezeala poate rămâne în interior și acest lucru va duce la formarea mucegaiului. Nu depozitați articole în tamburul de spălat. Mirosul rufelor murdare poate fi absorbit de unitatea însăși și transmis la rufele deja curate.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să afli motivul pentru care rufele miros urât după ce te-ai spălat în mașina de spălat. Aveți grijă când utilizați aparatele de uz casnic.

Vezi si:

10498 2

2 gânduri despre „De ce mirosul neplăcut al rufelor după spălarea în mașina de spălat”

 1. Tatyana:

  Am un aparat SAMSUNG

 2. Ruslan:

  și am LG. După ce am folosit mașina de spălat (după aproximativ 8 ani), am întâlnit un miros neplăcut. Decizia de a curăța internele cu acid citric nu a funcționat. Mirosul s-a agravat. Am rezolvat problema prin dezasamblarea completă a mașinii de spălat și curățarea tamburului și a tuturor conductelor. Am făcut o concluzie pentru mine: nu este nevoie să conduc la un astfel de rezultat. Curățați interiorul cu acid acetic sau acid citric.

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații