Acasă Îngrijire Aparate electrocasnice mici Ce puteți curăța ecranul televizorului LCD

Ce puteți curăța ecranul televizorului LCD

ștergeți ecranul televizorului LCDChiar și cei mai tidi și mai curați proprietari, care tratează foarte atent aparatele de uz casnic, au murdărie nedorită pe ecranul televizorului. Praful acumulat, amprentele accidentale și alte murdării trebuie îndepărtate mai devreme sau mai târziu. Dacă nu respectați anumite reguli pentru îngrijirea monitorului LCD, durata de viață a tehnologiei digitale va fi redusă semnificativ. Pentru a evita pierderea saturației culorilor, o imagine vizuală excelentă, trebuie să urmați câteva reguli simple pentru îngrijirea unui ecran LCD. Luați în considerare cele mai populare moduri de a curăța eficient suprafața televizorului, precum și opțiunile pentru mijloacele cu care este strict interzisă ștergerea televizoarelor cu plasmă și LCD.

Datorită îngrijirii de calitate slabă a ecranului, apar zgârieturi, pete plictisitoare, strălucire inutilă, stricând vizualizarea confortabilă a cadrelor contrastante luminoase. Oprirea curățării monitorului va distruge vizibilitatea excelentă a ecranului în prealabil. Într-adevăr, datorită acumulării de praf din electricitatea statică, calitatea imaginii se deteriorează semnificativ.

Aveți deja un televizor cu plasmă sau LCD acasă sau pur și simplu planificați o achiziție adecvată, este recomandabil să vă familiarizați cu cum să îl curățați corect fără a provoca vătămări ale ecranului subțire.

Tehnici eficiente de îngrijire a ecranului

Pentru ca televizoarele LCD și cu plasmă, formate din mai multe straturi sensibile la curățarea agresivă, să nu piardă contrastul culorilor, ar trebui să ascultați părerea producătorilor de tehnologie modernă. Profesioniștii recomandă curățarea numai cu produse special concepute pentru aceste scopuri.

Să luăm în considerare cele mai populare metode:

 1. Șervețele umezite cu o compoziție specială. Pot fi folosite pentru ștergerea panourilor de plasmă și a suprafețelor cu LED-uri. Șervețelele umede curăță eficient suprafața, nu conțin substanțe abrazive, aditivi alcoolici care pot deteriora ecranul și, de asemenea, elimină electricitatea statică.
 2. Un set de șervețele uscate și umede. Au un efect antistatic, se descurcă perfect cu murdăria, iar șervețelele uscate absorb umezeala și previn dungile și petele de pe ecranele cu plasmă și LCD.
 3. Șervețele uscate, moi, fără scame - sunt folosite pentru a îndepărta praful de pe ecranul LCD. Pentru a elimina alte tipuri de murdărie, este necesar să aplicați produse speciale de curățare (aerosoli, geluri).
 4. Cârpele din microfibră funcționează bine cu petele grase, amprentele digitale și praful așezat. Dacă este necesar, umeziți cu un agent de curățare sau apă plată. Țesătura din microfibră absoarbe perfect excesul de umiditate fără a lăsa zgârieturi.
 5. Aerosoli, geluri, spume. Agenții de curățare nu conțin alcool sau substanțe alergene. Prin utilizarea unui spray sau spumă antistatică, întreaga suprafață a ecranului este acoperită cu un strat care reduce sarcina statică. Agentul de curățare este aplicat anterior pe o cârpă din microfibră sau o cârpă moale, apoi ecranul LCD este șters.
 6. Cea mai bună opțiune pentru întreținerea de înaltă calitate a echipamentelor este considerată a fi un kit care include un agent de curățare într-o sticlă, un șervețel cu microfibră și o perie antistatică.Kitul include în mod necesar instrucțiuni de utilizare, uneori există accesorii suplimentare pentru o utilizare mai aprofundată.

În acest fel, puteți șterge nu numai televizorul, ci și orice tip de monitor, de exemplu, o tabletă, computer sau laptop. Merită să alegeți un instrument bazat pe propriile preferințe și buget.

Vezi si - Cum să curățați corect telecomanda televizorului

Substanțe nepotrivite pentru curățarea ecranului televizorului

Utilizarea substanțelor adecvate curățării și curățării în viața de zi cu zi este complet nepotrivită pentru curățarea panourilor LCD. Toate tipurile de solvenți, agenți de curățare cu particule abrazive, amoniac, soluții care conțin acetonă, benzină și alcool etilic au un efect dăunător asupra ecranului. Frecarea panoului cu următoarele substanțe va distruge fără speranță tehnica:

 1. Șervețelele umede obișnuite în scopuri de igienă conțin substanțe nocive care lasă dungi.
 2. În șervețelele de unică folosință, prosoapele sunt particule dense care zgârie suprafața.
 3. Soluțiile de alcool dizolvă cu ușurință stratul antireflexiv. Ca urmare, vor apărea mici fisuri.
 4. Bicarbonatul de sodiu, soda caustică, pudra de spălat vor deteriora stratul subțire al stratului de acoperire.
 5. Mijloacele folosite în bucătărie sau baie, pentru spălarea vaselor, ferestrelor sau plăcilor conțin acetonă sau amoniac, prin urmare utilizarea lor are un efect extrem de neplăcut asupra panourilor cu cristale lichide.

metode inadecvate de curățare a monitorului

Sfaturi utile

 1. Pentru propria siguranță, deconectați dispozitivul de la rețea. Un monitor stins, întunecat, va dezvălui toate urmele de murdărie, acestea vor fi mai bine vizibile, ceea ce va contribui la curățarea rapidă a acestora.
 2. O cârpă moale, fără scame, va face o treabă excelentă cu praf.
 3. Presarea, răzuirea, zgârierea în toate modurile posibile cu unghiile, diferite obiecte sunt interzise datorită fragilității stratului antireflex.
 4. Nu pulverizați direct pe o suprafață murdară, nu pe o cârpă fără scame sau microfibre. Păstrați-l umed, dar nu prea umed.
 5. Este mult mai convenabil să curățați într-o cameră cu iluminare bună.
 6. Conectați-vă la sursa de alimentare numai după ce suprafața televizorului este complet uscată.

Nu este suficient să ștergeți panoul TV, este necesar să efectuați o îngrijire temeinică a întregii carcase, să nu permiteți acumularea prafului pe întreaga suprafață.

Vezi si:

6244 1

Un gând pe „Cu ce ​​poți curăța ecranul televizorului LCD”

 1. Arcadiy:

  Dyakuyu, ajuns la final. Nu a trebuit să experimentez.

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații