Acasă Îngrijire Aparate electrocasnice mici Cum să detartrați fierul de călcat în casă

Cum să detartrați fierul de călcat în casă

Cum să-mi detartrez fierul? Noile modele se auto-curăță; pentru alții, vor funcționa un creion, acid citric și produse de curățare de specialitate. Calcarul nu se va forma dacă fierul de călcat este utilizat corect. Creșterea durității apei duce la formarea calcarului în aparatele electrice de uz casnic - la scară. Un fier de călcat cu ieșire de abur înfundat lasă urme gălbuie pe țesătură. Fiecare gospodină ar trebui să știe cum să detartreze fierul în interior și în exterior pentru a-și prelungi viața.

TOP 10 cele mai bune fiare de călcat cu Aliexpress 2019

Funcție de autocurățare

cum să vă detartrați fierul

Cele mai noi modele de fier de călcat de la companii cunoscute sunt echipate cu o funcție de autocurățare. Instrucțiunile de utilizare a aparatului oferă instrucțiuni clare despre modul în care funcționează:

 1. Aparatul electric este pornit la temperatura maximă și așteptat până se încălzește și se oprește de două ori.
 2. Apoi fierul este deconectat și butonul de autocurățare este apăsat.
 3. Este important să pregătiți în prealabil un castron sau o tavă pentru a permite scurgerea calcarului înmuiat. Chiuveta nu este potrivită pentru aceste scopuri, deoarece va trebui și curățată ulterior.
 4. Aburul fierbinte sub presiune îndepărtează toate impuritățile prin deschiderile dispozitivului într-un recipient substituit. Pentru o curățare mai amănunțită, puteți scutura fierul din când în când, având grijă să nu vă ardeți.
 5. După finalizarea curățării, așteptați până când aparatul se răcește, apoi spălați și uscați suprafața de lucru.

Înainte de a începe călcarea, ar trebui să încercați fierul de călcat pe o bucată de material inutilă: dacă petele minore de calcar continuă să iasă în evidență, atunci trebuie să le curățați din nou.

Vezi si - Cum puteți curăța fierul de depozitele de carbon de acasă?

Creion de curățare

Un instrument ieftin - un creion de curățat o va ajuta pe gazdă să rezolve problema modului de detartraj al fierului din exterior. Creionul va slăbi acumularea de calcar în jurul orificiilor de ventilare. Pentru a curăța, turnați apă în rezervor, încălziți dispozitivul la temperatura maximă și opriți-l. Când talpa sa răcit puțin, frecați-o bine cu un creion. După 5-10 minute, fierul de călcat este pornit din nou și o pânză inutilă pliată în mai multe straturi este călcată cu acesta, setând modul de alimentare intensă cu abur. Creionul ajută la îndepărtarea solzilor care s-au acumulat în exterior în găurile de pe suprafața de lucru a aparatului. Deschideți o fereastră înainte de a începe curățarea interiorului, deoarece calcarul miroase neplăcut.

creion de curățare

Cântar cu acid citric

Există o metodă populară populară despre cum să detartrați fierul în interior. Puteți elimina depunerile de var cu acid citric dizolvându-l într-un pahar cu apă (25 g de acid sunt suficiente). Soluția se toarnă într-un rezervor de apă și se aprinde căldură mare. După 5 minute, dispozitivul este pus în modul de degajare maximă a aburului și oprit. O reacție chimică are loc între acidul citric și solzi și, împreună cu aburul fierbinte și apa, solziul maro-galben dizolvat cu un miros neplăcut acumulat în interiorul aparatului iese din găuri. Dacă este necesar, procedura se repetă de mai multe ori.Apoi, puteți curăța talpa cu oțet, clătiți rezervorul de apă, turnați apă curată în el și călcați cârpa veche îndoită în mai multe straturi, ștergând fierul cu ea. Este mai bine să deschideți o fereastră în cameră în timpul curățării. (Citește și: Cum îți poți detartra fierbătorul? )

Unii meșteri susțin că este posibilă curățarea solzilor cu apă carbogazoasă Pepsi-Cola și băuturi similare, deoarece conțin acid fosforic, care dizolvă compușii organici.

Fierbem solzi din fier

Dacă s-a acumulat multă scară și sedimentul este solid, puteți utiliza un agent puternic - scufundați talpa într-o soluție fierbinte de acid citric sau o pulbere specială de detartrare pentru aparatele electrice de uz casnic. Pentru aceasta, efectuați următoarele acțiuni:

 1. 2 blocuri de lemn sunt așezate într-o foaie de copt adâncă;
 2. un fier este așezat pe bare;
 3. se toarnă pulberea din placă pe o foaie de copt, calculând cantitatea acesteia după volumul de apă necesar pentru a scufunda dispozitivul în soluție de-a lungul tălpii;
 4. acidul citric se pune în cantitate de 5-6 linguri. l. pe litru de apă;
 5. se toarnă apă clocotită într-o foaie de copt, astfel încât să acopere talpa fierului;
 6. lăsați fierul de călcat într-o soluție fierbinte timp de 1 oră;
 7. pentru a îndepărta calcarul mai eficient, puteți așeza o placă de copt cu un aparat de uz casnic pe aragaz și încălziți-o la foc mic timp de o oră.

îmbibare în soluție

Agenți de decalcifiere din fabrică

Problema modului de curățare a fierului de calcat nu este dificil de rezolvat cu ajutorul instrumentelor special dezvoltate de producătorii de aparate de uz casnic care sunt vândute în magazine împreună cu aparatele de uz casnic. La sfatul unui asistent de vânzări, puteți achiziționa un produs bun importat cu aditivi de curățare și îl puteți folosi în mod regulat. Atunci calcarul nu se va acumula pe dispozitiv - nici în interior, nici în exterior și nu va exista nicio problemă cu lucrurile deteriorate de petele de var. Suprafața de lucru a dispozitivului nu trebuie curățată. Ar trebui să citiți cu atenție instrucțiunile și să utilizați corect produsul. Dezavantajul solvenților la scară din fabrică este costul ridicat și necesitatea de a cumpăra în mod constant aceste fonduri. Uneori provoacă o reacție alergică la adulți, copii și animale de companie. (Citește și: Cum și cu ce să curățați aparatul de cafea acasă? )

curata fierul de calcat

Ieșire

Puteți lupta împotriva scării în diferite moduri. Unele modele sunt echipate cu o funcție utilă de autocurățare. Dacă nu există o astfel de funcție în fier, puteți curăța placa din exterior cu un creion, iar în interior cu o soluție de acid citric sau apă carbogazoasă. Dacă există depuneri de var tare, scufundarea ușoară a talpii într-o soluție fierbinte de agent de curățare sau acid citric pentru o lungă perioadă de timp vă va ajuta. Puteți, fără să așteptați formarea plăcii, imediat după cumpărarea unui aparat electric, să utilizați în mod regulat un detartraj special, urmând instrucțiunile de utilizare.

Este important să ne amintim că formarea solzilor poate fi ușor evitată prin turnarea apei distilate (sau cel puțin fierte) în rezervorul de apă din fier, drenarea completă după călcare și răcirea aparatului și menținerea acestuia întotdeauna verticală. Aceste sfaturi simple îi vor permite gazdei să uite de problemă și să nu se mai întrebe cum să detartrez fierul de călcat în casă.

Vezi si:

6475 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații