Acasă Îngrijire Aparate electrocasnice mici Cum să curățați filtrele aspiratorului

Cum să curățați filtrele aspiratorului

Starea filtrelor determină în mare măsură calitatea aspiratorului. Un filtru înfundat este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care un aspirator începe să funcționeze tare și, în timp, poate cauza defectarea acestuia. Există mai multe tipuri de filtre utilizate în aspiratoare, care diferă prin modul în care curăță aerul. Prin urmare, dacă este posibil să spălați filtrul de la un aspirator depinde de tipul său specific. Să ne uităm la cum să-l curățăm corect pentru a nu-l strica.

Geantă filtrantă

Poate fi de unică folosință (din hârtie) și reutilizabilă (de obicei din țesătură sintetică). O pungă de unică folosință supraumplută trebuie aruncată și nu poate fi refolosită. Când este refolosită, punga de unică folosință se poate rupe în orice moment. Și apoi toate resturile pot cădea în compartimentul motorului și pot dezactiva motorul.

După utilizare, o pungă de pânză reutilizabilă trebuie scosă bine și apoi spălată cu pulbere (detergent). După uscare, punga este gata pentru reutilizare.

Filtru ciclon

Se compune dintr-un recipient mare din plastic (este utilizat pentru colectarea resturilor mari, praf) și mai multe filtre fine. După utilizare, recipientul trebuie demontat și fiecare filtru trebuie curățat separat, în funcție de tipul și caracteristicile sale. Recipientul mare de praf de plastic trebuie curățat de resturi, clătit bine și uscat.

Aquafilter

La spălarea aspiratoarelor, sistemul de filtrare constă dintr-un filtru aqua (filtru de apă) și un filtru fin. În filtrul de apă, praful este umezit, după care particulele sale se așează pe fund. Aquafilter trebuie spălat bine (puteți utiliza substanțe chimice speciale care nu corodează plasticul), apoi uscați-l și puneți-l înapoi în aspirator.

Sfat! Este recomandat să clătiți recipientul și filtrele numai cu apă rece.

Filtre HEPA

Se obișnuiește să ne referim la filtrele fine, deoarece acestea asigură filtrarea aerului de la 99,5% din incluziuni (impurități). Acestea prind nu numai cele mai mici particule de praf, ci și părul animalelor, diverși alergeni și chiar microorganisme.

Dacă este posibil să spălați filtrul HEPA pentru un aspirator - acest lucru poate fi clarificat citind manualul de instrucțiuni. Sunt de două tipuri - de unică folosință și reutilizabile. Există două moduri de a curăța (restabili funcționalitatea) un filtru HEPA reutilizabil:

  • Apă - clătiți sub apă curentă de la robinet sau duș, apoi uscați-o bine. Nu utilizați detergenți în timp ce faceți acest lucru. Nu poate fi utilizat până când nu este complet uscat, permeabilitatea sa la aer este redusă semnificativ, ceea ce duce la o pierdere a puterii de aspirație și la o creștere a sarcinii pe motorul în funcțiune.
  • Aer - suflat de un flux puternic de aer, care este direcționat în direcția opusă direcției principale de filtrare. Filtrele de hârtie HEPA pot fi recondiționate doar de câteva ori. Trebuie avut în vedere faptul că după curățare își pierde proprietățile, în medie - aproximativ 15-20% după fiecare operațiune de recuperare.

Filtru de carbon

Este destul de rar, scopul său principal este de a absorbi mirosurile neplăcute. Potrivit pentru proprietarii de animale de companie.Este o casetă dreptunghiulară plină cu granule de filtru activate. Durata de viață este de 2-3 luni și nu contează cât de activ este utilizat aspiratorul. Deoarece caseta absoarbe mirosurile chiar și atunci când aspiratorul nu funcționează. Acest filtru este complet de unică folosință, prevalența sa scăzută se explică și prin prețul ridicat - de la 30 USD.

5518 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații