Acasă Îngrijire Aparate electrocasnice mici Cum să eliminați mirosul de la cuptorul cu microunde: sfaturi de la gospodinele cu experiență

Cum să eliminați mirosul de la cuptorul cu microunde: sfaturi de la gospodinele cu experiență

Un cuptor cu microunde este un must-have în bucătăria modernă. Este o asistentă excelentă pentru orice hostess. Pe lângă încălzirea alimentelor gata preparate, este ușor să pregătiți aici un mic dejun rapid, să coaceți într-o mânecă sau să dezghețați carnea. Dar, ca și alte aparate de uz casnic, cuptorul cu microunde necesită întreținere. Principala problemă întâmpinată la utilizarea cuptorului cu microunde este apariția unui miros neplăcut. Pentru a înțelege cum să scapi de mirosul din cuptorul cu microunde, trebuie să stabiliți motivele apariției sale.

Un pic despre substanțe chimice

Rafturile și blaturile magazinelor oferă un sortiment bogat de o gamă largă de produse chimice de uz casnic. Compozițiile de componente agresive vor face față cu ușurință oricărei probleme de curățare a echipamentelor de bucătărie. Dar nu fiecare gospodină va avea încredere în agentul chimic promovat pentru a curăța suprafața interioară a cuptorului cu microunde. Există o serie de motive pentru aceasta. Principalele sunt costul ridicat al produselor chimice de uz casnic și considerațiile estetice și de mediu referitoare la compatibilitatea alimentelor și a agenților chimic agresivi.

Produsele de curățat comerciale nu sunt destinate consumului uman și chiar și o picătură de substanță rămasă într-un cuptor cu microunde poate provoca daune semnificative pentru sănătate. Prin urmare, gospodinele, care folosesc tehnologia pentru încălzirea și gătirea alimentelor de mai mulți ani, și-au creat propriile secrete despre cum să scapi de mirosul ars în cuptorul cu microunde. Metodele dezvoltate prin experiență sunt sigure, dar nu mai puțin eficiente în aplicare decât produsele chimice de uz casnic. Principala regulă înainte de a utiliza una sau alta metodă este să îndepărtați cu atenție resturile de alimente de pe pereții interiori ai cuptorului cu microunde. Poate că o simplă clătire cu un burete de bucătărie și detergent pentru vase va ajuta la îndepărtarea mirosului neplăcut. Dacă curățarea nu dă rezultate pozitive și totul miroase a ars din cuptor, merită să încercați una dintre metodele de curățare mai eficiente. (Citește și: Cum să eliminați mirosul din multicooker? )

Metode tradiționale de curățare a cuptorului cu microunde

Curățarea cu apă și lămâie

Lămâia este un citric minunat și foarte sănătos. Are o mulțime de avantaje, inclusiv capacitatea de a elimina o mare varietate de mirosuri neplăcute, cum ar fi arderea, grăsimile, peștele și alte produse. În cazul cuptorului cu microunde, rețeta de utilizare a acestuia este destul de simplă. Trebuie să luați o lămâie de dimensiuni medii și să o tăiați în cercuri chiar împreună cu coaja. Pune jumătate din inele într-un recipient, adaugă apă acolo. Apoi, introduceți recipientul în cuptor și, pornind-o la putere maximă, aduceți apa la fierbere, continuând procesul timp de cinci minute. Apoi faceți același lucru cu a doua jumătate a citricelor. După terminarea tratamentului, mirosul ars va fi complet eliminat.

A scăpa de mirosuri cu cărbune activ

Puteți elimina mirosul de ardere de lungă durată din cuptorul cu microunde folosind cărbune activ. Zece tablete de cărbune trebuie zdrobite complet în pulbere, puse pe o farfurioară și lăsate la cuptor timp de 12-15 ore. Rezultatul este excelent - arderea chihlimbarului dispare complet!

Sfat:

Citește și: Cum se elimină mirosul dintr-un fierbător nou?

Metoda de curățare a bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să scăpați de mirosurile neplăcute. Două lingurițe de bicarbonat de sodiu trebuie doar diluate cu trei linguri de apă până se dizolvă complet. Lichidul rezultat trebuie șters de pe pereții interiori ai cuptorului cu microunde. Se recomandă repetarea procedurii după o oră. Această metodă este incredibil de simplă - nu este nevoie să încălziți, să fierbeți sau să clătiți nimic.

Curățăm cafeaua naturală

Nu este un secret faptul că boabele de cafea pot elimina efectiv aproape orice miros neplăcut. Trebuie să preparăm o ceașcă mică dintr-o băutură revigorantă (fără zahăr) și este cu ele, aplicată pe un șervețel, pentru a șterge interiorul dispozitivului. După 3-5 ore, băutura aplicată și uscată trebuie spălată cu apă. Mirosul de arsură va dispărea și, în schimb, în ​​timpul utilizării, dispozitivul vă va încânta cu o aromă plăcută de cafea încă câteva zile. Mai mult, aroma cafelei va proveni doar din interiorul cuptorului, fără a atinge absolut gustul și mirosul alimentelor.

Curățarea cu oțet de masă

Oțetul de masă este cunoscut pentru capacitatea sa de a îndepărta mirosurile din diferite origini. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, oțetul de masă trebuie amestecat cu apă (una la una), iar soluția rezultată trebuie ștearsă bine pe interiorul aparatelor de bucătărie. Apoi, trebuie să îndepărtați încă o dată pereții interiori și piesele, doar de data aceasta doar cu un prosop sau un șervețel înmuiat în apă. După procedură, se recomandă să lăsați ușa deschisă câteva minute pentru a permite oțetului rezidual să dispară complet.

Curățarea cu ierburi naturale

Folosind ierburi naturale, puteți elimina chihlimbarul neplăcut în cuptorul cu microunde. Menta, cimbrul, lavanda sau alte plante trebuie preparate împreună sau singure. Așezați bulionul rezultat în cuptorul cu microunde timp de o jumătate de oră la modul maxim. Ștergeți apoi pereții cu un șervețel uscat de bucătărie.

Scăpând de mirosul de sare de masă

Sarea de masă este un asistent de neînlocuit în afacerile din bucătărie. Gospodinele cu experiență sunt conștiente de proprietățile sale de absorbție a mirosurilor. Pentru a scoate în cuptorul cu microunde, avem nevoie de aproximativ o sută de grame de sare, o turnăm pe o farfurioară și o lăsăm la cuptor oprit toată noaptea. Dimineața, dispozitivul vă va surprinde și vă va încânta cu absența unei arome arzătoare. Este mai bine să aruncați sarea după o astfel de procedură, deoarece nu mai este recomandat să o folosiți ca condiment pentru alimente.

Sfat:

Citește și: Cum descalcific aparatul de cafea?

Măsuri preventive

Pentru a elimina mirosurile neplăcute de arsură, grăsime veche sau pește pentru totdeauna și apoi nu trebuie să petreceți timp eliminându-le, trebuie doar să respectați anumite reguli de funcționare:

  1. Evitați utilizarea recipientelor necorespunzătoare. O descriere detaliată a vaselor de gătit nerecomandate poate fi găsită în instrucțiunile atașate întotdeauna la aparat. De obicei, un container nepotrivit este considerat unul care are detalii de strălucire (o margine aurie în jurul marginii, un model cu aurire etc.).
  2. Lăsați ușa deschisă pentru scurt timp după utilizare. Astfel, puteți scăpa de mirosul din cuptorul cu microunde. Parfumurile vor putea să se estompeze ușor fără să se „suprapună” reciproc.
  3. La gătit sau în modul de reîncălzire, se recomandă să acoperiți alimentele cu capacele speciale pentru cuptor cu microunde sau doar un recipient gol adecvat. La fel, grăsimea din alimente nu poluează pereții, iar aromele nu se suprapun.
  4. Ultima regulă este curățarea preventivă regulată, care trebuie făcută cel puțin o dată pe lună. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o pastă de dinți (de preferință mentă) și o periuță de dinți veche. Cu ajutorul unei pensule și paste, trebuie să ajungi în cele mai îndepărtate colțuri. După curățare, spălați bine pereții și colțurile și ștergeți-le uscat.

Acum știi cum să elimini mirosul de la cuptorul cu microunde fără produse dăunătoare.

Vezi si - Cum să alegi cuptorul cu microunde potrivit pentru casa ta

4158 1

Un gând s-a gândit la „Cum să îndepărtați mirosul de la cuptorul cu microunde: sfaturi de la gospodinele cu experiență”

  1. Elena:

    De asemenea, a suferit în mod constant până a dat peste odorgon, a prelucrat-o de câteva ori, mirosul a dispărut, de asemenea fac reduceri)

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații