Acasă Instalare / Configurare Aparate încorporate Sfaturi pentru instalarea congelatorului DIY

Sfaturi pentru instalarea congelatorului DIY

Congelatoarele trebuie instalate numai atunci când nu aveți suficient volum de congelator disponibil pentru a depozita mâncare la frigider la temperaturi sub zero. În acest moment, există o gamă largă de congelatoare de uz casnic pe piață, acestea sunt de două tipuri, obișnuite, independente și încorporate sub blat. În acest articol, vă vom ajuta să aflați cum să instalați și să conectați corect congelatorul cu propriile mâini, fără a apela la un specialist.

Cerințe de instalare

Cerințe de instalare a congelatorului

  1. Primul pas este să citiți cu atenție cerințele pentru instalarea unui congelator și conectarea acestuia la rețeaua electrică a apartamentului. Pentru ca totul să meargă bine, trebuie să urmați câteva sfaturi simple.
  2. Indiferent de locul în care veți instala dispozitivul, indiferent dacă este un perete sau o masă de bucătărie, trebuie îndeplinită o cerință importantă, și anume prezența unui spațiu de aer necesar dispozitivului. Ar trebui să aibă minimum 5 centimetri și să fie fixat pe toate părțile aparatului de uz casnic. Spațiul inferior trebuie să fie de aproximativ 8 centimetri pentru ca congelatorul să se răcească corect.
  3. Este strict interzisă instalarea unui congelator încorporat sub o sobă cu gaz sau electrică. Dacă totuși doriți să plasați congelatorul într-un astfel de loc, trebuie să-l instalați pe partea opusă a aragazului.
  4. Spre deosebire de frigider, congelatorul poate fi instalat într-o cameră rece. Cu toate acestea, înainte de a instala congelatorul în încăperi neîncălzite, precum mansarda sau balconul, este necesar să vă familiarizați cu documentația tehnică, care specifică temperatura de funcționare admisibilă a dispozitivului, așa-numita clasă climatică.
  5. Înainte de a instala congelatorul, trebuie să vă asigurați că cablajul poate rezista sarcinilor pe acesta cu dispozitivul pornit. Cel mai adesea, în casele și apartamentele vechi, cablajul este destul de vechi și rareori cineva se gândește să îl schimbe. Pentru ca dispozitivul să nu funcționeze, este necesar să utilizați cabluri puternice cu o buclă de masă. În unele cazuri, poate fi necesar să înlocuiți cablajul.
  6. Dacă dispozitivul dvs. nu are o funcție de închidere automată a ușii, puteți recurge la un mic truc. Deșurubați cele două picioare din spate, datorită ușoarei distorsiuni a carcasei, ușa nu se va deschide singură dacă nu ați închis-o complet.
  7. În cazul în care cablul dispozitivului nu ajunge la priză, este interzisă utilizarea unui astfel de dispozitiv ca un protector de supratensiune, la oamenii obișnuiți numiți purtător. Este necesar să transferați priza cu propriile mâini pentru a conecta direct congelatorul la rețea.

În acest articol, v-am spus cum să instalați și să conectați congelatorul cu propriile mâini, am clarificat câteva puncte care vă pot ușura viața în utilizarea congelatorului.

Vezi si - Cele mai bune congelatoare casnice conform recenziilor clienților

9338 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații