Acasă Instalare / Configurare Echipamente de climatizare Cum se alege și se instalează un suport pentru aer condiționat

Cum se alege și se instalează un suport pentru aer condiționat

Când urmează să achiziționați un aparat de aer condiționat, vă apar mai multe întrebări: care este funcționalitatea și performanța acestuia, cât de diferite sunt calitatea și costul său, precum și alegerea designului. Merită să fim atenți la zgomotul emis de tehnologie. Toate acestea, desigur, sunt foarte bune și necesare pentru confortul dvs., cu toate acestea, nu orice cumpărător de echipamente de climatizare se gândește la modul de montare a sistemului de unități exterioare. Această montură este consola de aer condiționat. În acest articol, vă vom spune despre tot felul de monturi.

TOP 9 cele mai bune aparate de aer condiționat portabile de la Aliexpress

Pentru ce este paranteză

Pentru ce este paranteză

Pentru a înțelege la ce folosește un suport de aer condiționat, trebuie să știți în ce constă sistemul dvs. split. Deci, toate dispozitivele de control al temperaturii camerei sunt formate din trei componente:

 • unitate interioară, care conține evaporatorul;
 • unitatea exterioară, în care este amplasat condensatorul și pentru care este necesar suportul în sine, deoarece această unitate este situată pe fațada clădirii;
 • sistem de conducte prin care este transportat agentul frigorific și unirea a două unități într-un singur sistem divizat.

Fiecare dintre cele trei componente este montată separat. De exemplu, unitatea interioară este instalată pe o placă specială de montare care vine împreună cu dispozitivul. Sistemul de linie freon este asamblat la instalarea aparatului de aer condiționat cu propriile mâini. Pentru a monta unitatea exterioară, trebuie să achiziționați elemente de fixare separat, iar pentru același model și producător, acestea pot fi diferite. Depinde de cum și unde veți instala unitatea. Principalii factori care influențează alegerea ta:

 • ușurință și rezistență în același timp, și consolele trebuie să fie potrivite corect pentru locația și dimensiunea corectă pentru un anumit model;
 • consola pentru unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat trebuie să reziste la greutatea dispozitivului și trebuie să aibă o marjă;
 • respectarea tuturor standardelor prescrise în instrucțiunile de instalare;
 • protecția împotriva efectelor mediului.

Vezi si:

Tipuri de elemente de fixare existente

Tipuri de elemente de fixare existente

Suporturile pentru atașarea aparatelor de aer condiționat sunt distribuite prin design și funcționalitate. De asemenea, dacă aveți experiență în sudarea metalelor, atunci puteți alege materialul care vi se potrivește și puteți realiza elemente de fixare la dimensiunea dispozitivului dvs.

Prin design, parantezele se disting în următoarele tipuri:

 • colțurile metalice sunt sudate între ele la un unghi de 90 ° și având o grosime de 2 până la 2,5 mm. Acest tip este foarte popular datorită costului și vitezei sale de fabricație, deoarece astfel de suporturi pot fi comandate de la orice comandant de sudură. Cu toate acestea, în funcție de calitatea sudării și a metalului, poate depinde de cât timp vă vor servi aceste elemente de fixare, deoarece acestea sunt cele mai susceptibile la influența mediului și devin rapid inutilizabile;
 • Profil metalic în formă de U, care este întărit în partea de jos cu o tăietură a canalului.Acest tip este, de asemenea, destul de popular, datorită faptului că sudarea este fabricată din fabrică și, în orice caz, se aplică un strat special de vopsea anticorozivă, care conferă suportului o fiabilitate suficientă;
 • Cu profil metalic în formă de U, totuși, conexiunile sunt realizate cu șuruburi și o grindă orizontală. Acest design este simplificat de grinda orizontală.

Vezi si - Setarea corectă a aparatului de aer condiționat - tipuri de moduri

Cum se alege suportul potrivit pentru aparatul de aer condiționat

Deci, ce este necesar pentru a alege monturile potrivite pentru aparatul de aer condiționat. La ce trebuie să fii atent:

 • dacă suportul va suporta greutatea dispozitivului dvs., plus o greutate suplimentară care nu depășește greutatea unității dvs.;
 • numărul de găuri pentru fixarea suportului pe suprafața clădirii.

De asemenea, nu uitați de factorul de coroziune și acordați atenție acoperirii suportului. De obicei, elementele de fixare sunt acoperite cu acoperire cu smalț sau polimer, ceea ce oferă șansa ca elementele de fixare să trăiască mai mult. De asemenea, este recomandabil să le monitorizați starea și să le întrețineți din când în când.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să alegeți suportul A / C care este mai potrivit pentru sistemul dvs. Vă recomandăm să solicitați ajutor de la specialiști dacă nu aveți suficientă experiență și cunoștințe.

Vezi si:

7215 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații