Acasă Instalare / Configurare Echipamente de climatizare Instalare personalizată a unui soclu cald

Instalare personalizată a unui soclu cald

În fața unei alegeri, dintr-un număr suficient de mare de opțiuni, cel mai eficient mod de a încălzi o casă, oamenii apelează cel mai adesea la acele opțiuni care oferă o investiție minimă, inițială, care poate oferi un coeficient de transfer de căldură acceptabil. O nouă tendință în această privință a fost instalarea unei plinte încălzite. În Europa, acest sistem a fost utilizat de aproximativ două decenii, ceea ce indică, în consecință, un indicator de eficiență destul de ridicat. O plintă electrică este o structură metalică, în interiorul căreia este instalat un dispozitiv de încălzire, încălzirea are loc direct utilizând radiații infraroșii. Acest sistem poate funcționa într-o singură versiune sau în tandem cu bateriile radiatorului.

Instalarea este posibilă pe aproape orice teritoriu, fie că este un apartament sau o cabană de vară. Dacă decideți să vă alăturați proprietarilor acestor unități, vă vom arăta cum să instalați cu propriile mâini o plintă cu apă caldă și plinte electrice.

Dispozitiv cald pentru plinte

Dispozitiv cald pentru plinte

În exterior, toate elementele unității nu au diferențe speciale în comparație cu un soclu obișnuit, cel mai adesea sunt realizate dintr-o carcasă pliabilă din aluminiu. Dimensiunile modelelor tipice de plinte calde sunt de 14 centimetri înălțime și trei lățime. În interior, prin intermediul unor suporturi montate, este instalat un element de încălzire, care constă din două țevi de cupru conectate prin nervuri de alamă. Toate unitățile de încălzire sunt conectate într-un singur sistem folosind piulițe de sertizare sau brazare cu lipire de cupru. În secțiunile de colț, elementele sunt conectate folosind țevi de cupru sau polimer. Nu vă puteți face griji că, în timp, dispozitivul va rugini, deoarece numai metalele neferoase sunt utilizate în procesul de producție al produsului, care, la rândul său, oferă un coeficient ridicat de transfer de căldură al plintei.

Cât funcționează plintele calde

Instalarea unui soclu cald se realizează în jurul întregului perimetru al camerei, astfel încât camera este încălzită lin și uniform. Acest lucru este asigurat prin distribuția căldurii prin găuri speciale situate în partea superioară a dispozitivului. Pentru a încălzi camera la un nivel acceptabil, 20-24 ° C, este necesar să încălziți plăcile de aluminiu la o temperatură de 40-70 ° C.

Următorul aspect merită să fii atent! În comparație cu radiatoarele convenționale situate la o anumită distanță de podea, sistemul de plinte calde produce încălzire aproape de partea inferioară a camerei.

Încălzirea spațiului se realizează datorită transferului de căldură al pereților, acestea absorb mai întâi căldura provenită de la plinte și apoi devin surse de căldură pasive. Datorită faptului că căldura se răspândește uniform în cameră, nu veți avea zone reci nicăieri.Instalarea mobilierului nu va afecta în niciun fel funcționarea dispozitivului, eficiența va rămâne aceeași.

Tipuri de plinte calde

Tipuri de plinte calde

Conform principiului de funcționare, unitățile sunt împărțite în electronice și hidraulice.

Plinta electrică este realizată din țevi împerecheate din cupru, unde un cablu este montat într-una dintre ele, dintr-un material rezistent la căldură cu izolație din silicon, în timp ce un element de încălzire la temperatură scăzută este plasat în cealaltă, cu o temperatură maximă de încălzire de aproximativ 60 ° Celsius. Controlul temperaturii se efectuează cu ajutorul unui senzor electric, termostat. Produsul are o clemă specială pentru împământare, nu trebuie să neglijați acest lucru.

În plinta de apă, lichidul distilat sau antigelul acționează ca un lichid termoconductor. Aceste elemente sunt încălzite cu un cazan sau cu un sistem de încălzire centralizat. Această metodă este mai economică decât o plintă electrică, deoarece a doua consumă o anumită cantitate de electricitate. Temperatura este reglată cu ajutorul unei termovalve sau în modul automat.

Fii atent! Distanța pe care o puteți întinde liniile plintei de apă este limitată la 15 metri, dacă camera este mai mare, atunci trebuie instalate contururi autonome suplimentare.

Să vorbim despre avantajele și dezavantajele unui astfel de sistem.

Să vorbim despre avantajele și dezavantajele unui astfel de sistem.

Să enumerăm principalele avantaje ale acestui tip de dispozitiv:

 1. Principiul încălzirii unei camere prin intermediul unui soclu cald în principiul său de funcționare este similar de la distanță cu o podea caldă, dar procesul de instalare este mai puțin intensiv în muncă și mult mai economic. Vă rugăm să rețineți că nu puteți instala încălzirea prin pardoseală, în special încălzirea prin pardoseală a apei, în multe camere. Pentru a instala plinta, aveți nevoie doar de un perete complet plat. Dacă este necesar, puteți demonta și instala cu ușurință sistemul în alt loc.
 2. Cu ajutorul unui soclu cald, puteți obține un climat favorabil în aproape orice cameră. Creșterea lentă a curenților de aer nu va împinge praful în jurul camerei. Căldura nu este concentrată în partea superioară a camerei, ci va fi distribuită uniform în toată camera.
 3. Datorită faptului că pereții vor acționa ca un ecran de recepție a căldurii, puteți uita pentru totdeauna despre prezența mucegaiului și a umezelii în cameră. Nu se va forma condens în zone de sticlă spațioase.
 4. Instalarea unui astfel de sistem nu va face ca o persoană obișnuită să transpire, deoarece ușurința asamblării este asigurată de structura blocului, care trebuie pur și simplu să fie conectată între ele și conectată la sursa de alimentare sau la sistemul de încălzire centralizat.
 5. Datorită faptului că dispozitivul nu se încălzește la temperaturi ridicate, nu vă puteți teme că mobilierul, tapetul, perdelele sau alte obiecte de uz casnic vor deveni inutilizabile.
 6. Plinta nu va fi vizibilă pentru oaspeții tăi, se va integra armonios în interiorul tău, deoarece înainte de a cumpăra poți alege culoarea pe placul tău.

Să trecem prin contra:

 1. Unul dintre primele dezavantaje este suma necesară pentru achiziționarea unui sistem de plinte cald.
 2. Al doilea dezavantaj care este prezent în plinele electrice îl reprezintă prețurile la electricitate, deoarece acestea cresc în fiecare zi și aveți nevoie de o cantitate considerabilă din acesta pentru funcționarea normală.
 3. Sistemul de plinte calde nu este capabil să încălzească camera într-o clipă, este conceput pentru a menține temperatura din cameră.

Activități pregătitoare înainte de instalarea sistemului

Primul pas este să calculați puterea necesară a dispozitivului și, de asemenea, să alegeți tipul de dispozitiv, de apă sau electric. Numărul elementelor de încălzire necesare pentru fiecare cameră va fi individual și va depinde de climă, de prezența geamurilor duble sau triple în deschiderile ferestrelor și de zona care trebuie încălzită.Pentru a asigura o temperatură acceptabilă a camerei, valoarea medie este de o sută de wați pe metru pătrat. Un avantaj suplimentar, în ceea ce privește economiile, este prezența izolației în casa sau apartamentul dvs., care vă va permite să economisiți în mod semnificativ bani, deoarece în acest caz este posibil să achiziționați un sistem mai ieftin sau să reduceți numărul de module de încălzire. Pentru a conecta elementele între ele, se recomandă utilizarea lipirii de cupru, deoarece este capabilă să reziste la sarcini mari, precum și să asigure etanșarea fiabilă a sistemului. Dacă este imposibilă implementarea acestei metode, este necesar să utilizați fitinguri filetate. Alimentarea cu apă a sistemului de la cazan trebuie efectuată exclusiv cu conducte din polimer, cel mai bine cu conducte din polietilenă.

Proces de instalare a plintei calde

Proces de instalare a plintei calde

Înainte de a vă spune despre caracteristicile instalării unei plinte electrice sau de apă, luați în considerare mai întâi punctele generale:

 1. Înainte de a începe procesul de instalare, este necesar să marcați liniile de instalare ale panourilor, sistemul trebuie să fie situat la o distanță de un centimetru deasupra nivelului podelei.
 2. Panoul este montat pe perete folosind șuruburi autofiletante cu dibluri din plastic. Pe partea din spate a panoului există opritoare concepute pentru a asigura spațiul necesar (15 mm) între suprafața peretelui și sistem.
 3. Pentru o mai bună izolare termică, o bandă izolatoare este lipită între carcasa elementului de încălzire și suprafața peretelui.
 4. Găuri pentru fixarea consolelor pentru convectoare. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să folosiți dibluri în trepte de patruzeci de centimetri.

Plinta electrică

Atenţie! Dispozitivul are rate de consum ridicate, ceea ce limitează numărul de panouri utilizate într-un circuit la 17 bucăți.

 1. Cablul trebuie să fie cablat în interiorul peretelui sau poate fi instalat în exterior, cu condiția ca firul să fie izolat cu o cutie specială.
 2. Conectarea dispozitivului la rețea trebuie realizată exclusiv prin intermediul dispozitivelor de control al temperaturii. Este montat pe perete.
 3. Înainte de a începe, este necesară calibrarea dispozitivului.

Plinta de apa

 1. La trecerea colțurilor, trebuie utilizate tuburi speciale de legătură.
 2. Conectați sistemul asamblat la colector și rulați apă fierbinte.
 3. După ce vă asigurați că nu există scurgeri, instalați plinta frontală.

În acest articol, am încercat să explicăm principalele puncte ale modului de instalare a unei plinte de apă caldă și plinte electrice, am studiat principalele puncte ale acestor manipulări și am instilat instrucțiuni detaliate și instalare cu propriile mâini.

4504 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații