Acasă Instalare / Configurare Echipamente de climatizare Cum se conectează un termostat la un încălzitor cu infraroșu

Cum se conectează un termostat la un încălzitor cu infraroșu

În condițiile vieții moderne, atunci când se utilizează echipamente noi, este necesar să se optimizeze echipamentele utilizate pentru o utilizare confortabilă și eficientă de zi cu zi. Aceasta include funcționarea aparatelor care contribuie la reducerea costurilor cu energia, la creșterea eficienței și la controlul întregului sistem de încălzire al casei dvs. Un exemplu de astfel de dispozitive sunt termostatele pentru încălzitoarele cu infraroșu. Cum să conectați termostatul la un încălzitor cu infraroșu, precum și cum să îl utilizați corect, veți afla în articolul nostru.

TOP 10 cele mai bune încălzitoare cu Aliexpress

Caracteristici tehnice și tipuri de termostate

termostat pentru încălzitor

Deci, pentru a începe, de fapt, instalarea echipamentului, trebuie să știți și să aveți o idee despre structura și caracteristicile sale. Acest lucru este necesar pentru a afla eficiența acestui sau acelui dispozitiv cât mai exact posibil pentru utilizarea dvs.

Termostatul, așa cum sugerează și numele său, reglează temperatura camerei. Face acest lucru măsurând temperatura aerului din cameră și, în funcție de rezultatele obținute și de setări, reglează deja sistemul de încălzire. Adică, dacă aveți instalat unul sau mai multe încălzitoare, nu contează, care au atins o anumită temperatură și apoi se opresc, atunci aceasta este lucrarea termostatului nostru. Principiul de funcționare este simplu și nu necesită cunoștințe aprofundate.

În prezent există pe piață două tipuri de termostate: electronice și mecanice. Toate arată ca niște cutii mici, adesea din plastic. În față există întotdeauna un regulator de temperatură, deși există modele în care este așezat lateral. Tipul dispozitivului depinde de producător, model și, în consecință, de prețul acestuia. De regulă, regulatoarele de temperatură mecanice au control sub formă de roată sau butoane, iar cele electronice sunt echipate cu un afișaj tactil sau un set mare de butoane și au, de asemenea, o telecomandă.

Producătorii recomandă utilizarea termostatelor mecanice numai atunci când există întotdeauna cineva în cameră. Cele electronice sunt mai inteligente în acest sens și nu au nevoie de o monitorizare constantă.

Termostatele sunt conectate la toate dispozitivele moderne de încălzire, iar încălzitoarele cu infraroșu nu fac excepție. Despre ele vor fi discutate în articolul nostru.

Vezi si - Cum să alegeți aparatul de aer condiționat perfect pentru casa și apartamentul dvs.

Instalarea unui termostat pe un încălzitor IR

instalarea regulatorului

Instalarea unor astfel de echipamente precum un termostat nu necesită prea multe cunoștințe în domeniul electrotehnicii, cu toate acestea, unele puncte trebuie cunoscute. De exemplu, trebuie să găsiți locul potrivit pentru a vă amplasa aparatul, indiferent de tipul acestuia.Cel mai bine este să instalați în locuri cu umiditate scăzută, dispozitivelor nu le place foarte mult, pot fi buggy și după un timp devin în general inutilizabile, în special pentru dispozitivele mecanice, deoarece dispozitivele electronice sunt mai protejate de influențele externe și sunt sigilate. De asemenea, evitați să amplasați aparatul lângă surse de căldură sau lumina soarelui, cum ar fi lângă o sobă de bucătărie, încălzitoare sau în fața ferestrelor deschise. Acesta este primul pas în instalarea unui termostat pentru încălzitoarele cu infraroșu - selectarea locului de instalare.

Urmează instalarea în sine. Acest proces include conectarea dispozitivului la rețea și încălzitor. Pentru conectarea corectă a tuturor elementelor între ele, se folosește un releu automat, care servește ca sursă de energie pentru dispozitivul dvs. de încălzire, în cazul nostru un încălzitor IR. Există mai multe scheme care sunt utilizate pentru montarea termostatelor, acestea vor fi furnizate mai jos.

Vezi si - Ce tip de încălzitor alegeți pentru o casă sau un apartament

Schemele de conectare a termostatului la încălzitor

diagrama de conexiune

Există mai multe scheme pentru conectarea unui termostat la un sistem de încălzire, atât simplu, cât și complex, dar îl puteți face singur. Deci, cea mai simplă opțiune ar fi un circuit cu un termostat și un singur încălzitor. Circuitul este foarte simplu: mașina are două perechi de contacte, una dintre ele este conectată direct la termostat. Bineînțeles, contactele sunt zero și fază, toată lumea familiarizată cu ingineria electrică ar trebui să înțeleagă aceste valori. Restul perechii de fire este conectat la încălzitor.

Opțiunea numărul doi este puțin mai complicată, deoarece implică conectarea paralelă a încălzitorului printr-un termostat. Această metodă vă permite să conectați mai multe dispozitive de încălzire la termostat. Circuitul este, de asemenea, destul de simplu dacă vă dați seama. De la comutatorul automat, o pereche de fire se îndreaptă către termostat, iar de la acesta provine cablarea contactelor la încălzitoarele IR.

Cel mai dificil este diagrama de conectare, care folosește și un termostat pentru mai multe dispozitive de încălzire a încăperii, dar diferența față de cel de-al doilea este în conexiunea însăși. Deci, pentru a monta acest circuit, se folosește un demaror magnetic, iar diagrama de conectare este individuală. Există, de asemenea, scheme pregătite, pur și simplu luați și instalați, dar acest lucru nu vă garantează funcționarea stabilă a sistemului. Această opțiune este cea mai practică și comună.

Vezi si - Cum să alegeți aparatul de aer condiționat perfect pentru casa și apartamentul dvs.

TOP 10 cele mai bune încălzitoare cu Aliexpress

Ieșire

Termostatul pentru încălzitoare cu infraroșu este o soluție excelentă pentru sistemul de încălzire al casei, biroului și altor lucruri. Conexiunea se realizează atât independent, cât și cu ajutorul unui vrăjitor. Cum să conectați termostatul la un încălzitor cu infraroșu, puteți găsi instrucțiunile incluse cu dispozitivul sau pe Internet. Sperăm că articolul nostru a fost de ajutor.

Vezi si:

5299 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații