Acasă Instalare / Configurare Electrocasnice mari Cum se instalează frigiderul corect

Cum se instalează frigiderul corect

Cum se instalează frigiderul corectAtunci când cumpărați aparate de uz casnic scumpe, nu trebuie să uitați că acestea ar trebui să dureze mai mult de o zi. Modul de instalare corectă a frigiderului depinde nu numai de comoditatea utilizării sale, ci și de durata lungă de funcționare fiabilă.

Înainte de a cumpăra un frigider, trebuie remarcat faptul că aceasta este o unitate destul de mare. Nu este conceput pentru mișcări frecvente. Inainte de cum se instalează frigiderul, trebuie să determinați locul unde va fi în mod constant.

 

Alegerea unei locații

Cel mai adesea, un frigider este situat în bucătărie. Această regulă este opțională. Se bazează pe comoditatea de a avea alimente la îndemână în timp ce gătiți.

Principalul lucru este că frigiderul nu trebuie amplasat în apropierea dispozitivelor de încălzire sau în locuri calde și nu trebuie expus la lumina directă a soarelui. Experții recomandă plasarea frigiderului la cel puțin 5-10 centimetri de aparatele care emit căldură. Dacă, cu toate acestea, este necesar să-l instalați lângă sobă, este necesar să asigurați protecție împotriva razelor infraroșii. O foaie de folie poate servi drept ecran. De asemenea, experții nu recomandă amplasarea frigiderului aproape de perete. Frigiderul trebuie să fie la cel puțin 5 cm distanță de perete, astfel încât aerul rece să curgă liber către compresor.

Este de dorit ca camera, potrivită cu locația frigiderului, să corespundă dimensiunii sale. Dispozitivele moderne de refrigerare au dimensiuni destul de mari. Înainte de a cumpăra acest dispozitiv, ușile și spațiul liber sunt măsurate acolo unde va fi instalat frigiderul.

Alegerea unui loc de instalare a frigiderului

Podeaua de sub frigider trebuie să fie plană și fermă. O cerință specială este o suprafață antiderapantă. Chiar și cu o greutate mare și vibrații reduse, frigiderul se va deplasa pe o suprafață netedă și alunecoasă. Dacă există nereguli, acestea sunt eliminate prin plasarea unei foi de cauciuc sau plastic.

Înainte de instalare, asigurați accesul gratuit la partea din față. Ușile frigiderului trebuie să se deschidă și să se închidă liber, fără să se agațe de nimic. În același timp, în stare deschisă, acestea nu ar trebui să interfereze cu mișcarea unei persoane în jurul camerei. Ușile majorității frigiderelor au elemente de fixare care vă permit să schimbați direcția de deschidere în funcție de nevoie.

Vezi si:

Electrician

Frigiderul este situat lângă sursa de alimentare. Priza este ușor accesibilă în caz de pană de curent de urgență. Cea mai bună soluție este o priză separată care are un terminal împământat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că fluctuațiile mari și bruște de tensiune sunt periculoase pentru compresor și electronice. Acest lucru se aplică mai ales modelelor străine. Dacă se observă modificări frecvente de tensiune, este recomandabil să aveți grijă de un stabilizator.

Instalați și conectați frigiderul

Acțiuni după livrare

După ce frigiderul este livrat în cameră, înainte de a fi pornit pentru prima dată, este necesar să inspectați cu atenție produsul. Verificați dacă există deteriorări mecanice. Nu trageți singur unitatea. Șocurile și impacturile severe pot provoca eșecuri premature ale întregului produs.

Important:

Dacă dispozitivul a fost în condiții reci, ceea ce este tipic pentru livrarea în timpul iernii, trebuie să stea într-o cameră caldă timp de aproximativ o jumătate de oră. Acest lucru va egaliza temperatura și va evita condensul care poate afecta funcționarea electronice.

De obicei frigiderul este plasat lângă perete. Dacă nu este lăsat spațiu între partea din spate a produsului și perete, unitatea nu va primi răcirea cu aer necesară. Decalajul este făcut de cel puțin cinci centimetri.

Vezi si - Caracteristici ale reglării termostatului în diferite modele de frigidere

După amplasarea unității într-un loc pregătit, aceasta trebuie instalată. Nu trebuie să recurgi la un nivel. Este suficient ca frigiderul să stea drept pe ochi. Să admitem o ușoară înclinare în partea din spate, va permite ușii să se închidă singură, chiar dacă utilizatorul uită să o facă.

După aceea, se face prima pornire a frigiderului, care se face la ralanti, adică cu o cameră goală.

Vezi si:

19982 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații