Acasă Instalare / Configurare Electrocasnice mari Cum să instalați singur un televizor pe perete

Cum să instalați singur un televizor pe perete

Instalarea unui televizor pe perete cu propriile mâini acasă este o sarcină destul de simplă și nu vă va lua mult timp. Cu toate acestea, această operațiune de instalare necesită anumite abilități standard, în cel mai rău caz, întreaga structură nu va cădea prea mult timp.

În acest articol, vă vom spune cum să instalați corect suporturile televizorului, să indicați distanța recomandată de podea și alte lucruri mici legate de această problemă.

Care sunt avantajele și dezavantajele montării unui televizor pe perete

Care sunt avantajele și dezavantajele montării unui televizor pe perete

Astăzi, aproape toți producătorii moderni încearcă să își producă produsele cât mai subțire posibil și să reducă utilizarea resurselor materiale. Datorită acestui fapt, au reușit să realizeze un dispozitiv mai compact. În plus, planul ecranului poate deveni o parte a interiorului camerei, decorând peretele, deoarece acum există multe tipuri de design combinate cu un televizor.

Acum să trecem la dezavantajele montării televizorului pe perete:

 • în caz de fixare slabă a suporturilor, televizorul poate cădea pe podea sau pe mobilier, ceea ce va atrage după sine o defecțiune absolută a echipamentului și costuri uriașe ulterioare pentru repararea sau achiziționarea unuia nou;
 • cu o greutate mare a unității și o diagonală destul de largă a ecranului, instalarea va trebui efectuată cel puțin cu un partener, iar procesul în sine va fi apoi mai laborios;
 • există restricții de greutate, nu puteți monta dispozitivul pe pereții din gips-carton dacă greutatea televizorului și a consolelor depășește 30 de kilograme. De asemenea, nu îl puteți agăța peste sistemele de încălzire, astfel încât echipamentul să nu se supraîncălzească în timpul funcționării.

Această metodă de instalare pe perete a fost larg răspândită și este și astăzi populară. Dacă urmați toate regulile de instalare, această metodă nu vă va aduce probleme în viitor.

Vezi si - Cum se curăță ecranul televizorului LCD

Instrucțiuni de montare pe perete

Instrucțiuni de montare pe perete

Am împărțit toate acțiunile în etape pas cu pas, iar instalarea televizorului pe perete arată astfel:

 1. Primul pas este să alegeți înălțimea instalației TV de care va atârna. Există un anumit standard pentru înălțimea de instalare a televizorului pe perete, care a fost derivat special, cu ajutorul cercetărilor medicale, această cifră variază în zona de la 0,7 la 1 metru de marginea de jos. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de televiziuni sunt respinși de condițiile de vizionare confortabile și de propriile preferințe. Dar în ceea ce privește bucătăria, în acest caz, instalarea se realizează sub tavan, deoarece în timpul lucrului veți acorda puțină atenție imaginilor, sunetul va fi important pentru dvs.
 2. Pentru următorul pas, veți avea nevoie de câteva lucruri, și anume un creion, o măsurătoare cu bandă și un nivel de clădire. Acum trebuie să aplicați marcajele. O aplicăm în funcție de distanța de la podea și de distanța care ar trebui să fie între cele două paranteze, de obicei această dimensiune este selectată în funcție de suporturile de pe spatele televizorului.Asigurați-vă că verificați nivelul orizontal dintre găuri, asigurați-vă că acestea sunt strict nivelate. În caz contrar, parantezele instalate pot cauza căderea unității din cauza înclinării.
 3. Doar după ce v-ați asigurat că toate semnele sunt la același nivel, puteți face un burghiu sau un ciocan și găuri. Aveți grijă atunci când efectuați aceste lucrări, puteți conecta cablajul care este așezat în perete. În unele cazuri, vă puteți bloca în armătura care nu poate fi găurită.
 4. După aceea, ciocani cu dibluri în găuri și instalați consolele pe parcurs, strângând șuruburile. Nu uitați de materialul de perete, dacă este din beton armat, atunci nu veți avea probleme cu instalarea. Cu toate acestea, dacă peretele dvs. este construit din gips-carton, atunci este mai bine să vă gândiți mai întâi de trei ori - și dacă peretele va susține greutatea întregii structuri. Dacă da, metoda de instalare se va schimba ușor.
 5. Când instalarea suportului TV este terminată, nu mai rămâne decât să pregătiți televizorul în sine. Efectuați instalarea cu atenție și strângeți în cele din urmă conexiunile cu șuruburi.
 6. Tot ce trebuie să faceți este să conectați televizorul la rețea și la alte dispozitive. Cu toate acestea, este mai bine să ascundeți toate firele într-un canal de plastic, astfel încât firele să nu atârne și să strică întreaga imagine.

Aceasta este de fapt toate instrucțiunile despre cum să instalați un televizor pe perete cu propriile mâini, fără a recurge la ajutorul specialiștilor. Dar dacă nu ești încrezător în abilitățile tale, atunci cea mai bună soluție ar fi instalarea dispozitivului împreună cu specialiști care știu să instaleze totul corect.

Sfaturi utile

Pentru ca televizorul dvs. să funcționeze mult timp și să nu se prăbușească de pe suporturi, ar trebui să luați în considerare unii dintre parametrii săi:

 • atunci când cumpărați paranteze, verificați cu vânzătorul produsului pentru ce diagonală a ecranului sunt proiectate și pentru cât echipament pot suporta;
 • amintiți-vă că suporturile de tip fix sunt mult mai fiabile, dar au o funcționalitate mai mică decât suporturile pivotante, care la rândul lor pot afecta confortul vizualizării;
 • dacă aveți de gând să instalați televizorul pe un perete într-o încărcătură de gips-carton, atunci asigurați-vă că aerul circulă acolo calm, iar echipamentul nu va avea probleme cu supraîncălzirea, ceea ce va avea consecințe neplăcute dacă nu veți avea grijă de acest lucru în prealabil;
 • nu instalați televizorul sub niciun dispozitiv de încălzire sau alte dispozitive care emit căldură, deoarece poate afecta ulterior funcționarea dispozitivului;
 • în cazul achiziționării unor suporturi tip pivotant, înainte de a ascunde firele sub cutie, asigurați-vă că lungimea firelor care vor fi în afara capacului este suficientă pentru a roti televizorul în ambele direcții.

Vezi si:

7224 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații