Acasă Instalare / Configurare Electrocasnice mari Unde sunt și cum să scoateți șuruburile de transport de pe mașina de spălat

Unde sunt și cum să scoateți șuruburile de transport de pe mașina de spălat

Șuruburile de expediere din mașina de spălat sunt preinstalate din fabrică în timpul pre-livrării și sunt proiectate pentru a asigura poziția rezervorului de încărcare masivă în timpul transportului.

De ce și unde sunt amplasate șuruburile de transport?

Deoarece în procesul de transport și livrare a mașinii la locul de instalare, aceasta poate fi înclinată în diferite planuri, șuruburile sunt instalate pe cele patru laturi ale rezervorului, limitându-i deplasarea în toate direcțiile din poziția de lucru. Acest lucru este necesar pentru a preveni deteriorarea părților din jurul rezervorului, dar, ceea ce este deosebit de important, pentru a proteja rezervorul însuși de cele mai mici deformări, modificări ale geometriei sale sau deplasarea din poziția instalată.

Centrarea și echilibrarea precisă a rezervorului în raport cu axa de rotație este de cea mai mare importanță, deoarece în modul de centrifugare, rezervorul se rotește cu viteză mare și cel mai mic dezechilibru duce la vibrații crescute ale mașinii, sarcini mari pe rulmenți și amortizoare, ceea ce le reduce durata de viață.

Atunci când despachetați și instalați mașina de spălat într-un loc de muncă permanent, șuruburile de transport trebuie scoase. Mulți oameni întreabă, ce se va întâmpla dacă șuruburile de transport nu sunt scoase din mașina de spălat? Dacă uitați să le scoateți, atunci în timpul funcționării rezervorul va atinge șuruburile și va fi deteriorat sau deformat.

În funcție de modelul mașinii de spălat, designul și locația rezervorului, șuruburile de transport de pe mașina de spălat sunt amplasate pe panoul din spate sau sub capacul superior al mașinii. Numărul de șuruburi este de obicei limitat la 4 bucăți. Sunt șuruburi alungite, cu un fir scurt la capăt, cu o șaibă de etanșare și șaibe de siguranță din plastic sau cauciuc care fixează rezervorul. Pe unele modele de mașini, în locul șuruburilor pot fi folosite știfturi metalice.

Vezi si - Instalați singur mașina de spălat

Cum să scoateți șuruburile de expediere

Adesea, cumpărătorii neinformați, cumpărând o mașină de spălat, refuză livrarea și instalarea serviciilor, economisind bani, bazându-se pe forța și transportul lor. Drept urmare, neavând găsit textul în limba rusă în instrucțiunile de utilizare și purtându-se prin conectarea furtunurilor, neștiind de ce sunt necesare șuruburile de transport, uită să le scoată. Consecințele pot fi foarte triste, deoarece centrul de service, în ciuda garanției, va refuza să efectueze reparații gratuite din cauza încălcării instrucțiunilor de utilizare a aparatului de către utilizator.

Scoaterea șuruburilor de transport este foarte ușoară. Acest lucru necesită o cheie simplă, de obicei de 10-14 mm. Șuruburile nu pot fi strânse cu mare efort, deci trebuie slăbite în sens invers acelor de ceasornic cu un efort inițial mic. Deșurubați toate cele patru șuruburi împreună cu șaibe și distanțiere.În locul găurilor rămase, sunt instalate dopuri speciale din plastic, care sunt atașate la manualul de instrucțiuni, ca un memento pentru îndepărtarea șuruburilor de expediere (nu le priviți surprins, gândindu-vă unde să le puneți?).

Cum să scoateți șuruburile de siguranță de pe o mașină de spălat

Dopurile, în plus față de scopuri decorative, împiedică pătrunderea umezelii în unitate din exterior și îneacă sunetul motorului care funcționează. Dacă în mașină sunt instalate știfturi de siguranță în locul șuruburilor, atunci acestea sunt îndepărtate cu clești. Pentru a face acest lucru, apucați capul știftului cu clești și rotiți-l cu 90 de grade pe ambele părți. În acest caz, proeminențele de pe știft vor coincide cu decupajele din corpul mașinii și pot fi îndepărtate liber de la locul său. Se recomandă să păstrați elementele de fixare scoase împreună cu accesoriile pentru reutilizare dacă este necesar să transportați mașina pentru reparații sau într-o altă locație de instalare în caz de mutare.

Cum să transportați o mașină de spălat

Dacă decideți să transportați mașina de spălat, atunci ar trebui curățată, toate furtunurile deconectate și apa rămasă evacuată. Apoi, ar trebui să instalați șuruburile de transport în loc, după ce ați scos mai întâi dopurile. Pentru a face acest lucru, trebuie să le completați cu șaibe de etanșare și căptușeli de siguranță care au fost îndepărtate anterior. La instalarea elementelor de fixare, este important să le introduceți cu precizie capetele în găurile filetate din interiorul carcasei, ceea ce va necesita o anumită abilitate. Nu uitați că transportul mașinii de spălat fără șuruburile de transport poate duce la consecințe ireversibile.

Cum se transportă o mașină de spălat

Este posibil să fie necesar un efort pentru a le înșuruba în scaune, deoarece firul se poate înfunda în timpul funcționării. Dacă instalarea corectă a șuruburilor interferează cu rezervorul, atunci trebuie să îl rotiți ușor cu mâna. Trebuie să transportați mașina în poziție verticală, evitând loviturile ascuțite. La transport, este permis să se răstoarne în diferite poziții, respectând precauție și mișcare lină.

Nu uitați să scoateți elementele de fixare de siguranță după instalarea într-o locație nouă!

Vezi si:

12067 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații