Acasă Instalare / Configurare Aparate electrocasnice mici Cum să atârnați suportul pe peretele cuptorului cu microunde

Cum să atârnați suportul pe peretele cuptorului cu microunde

Un cuptor cu microunde este, fără îndoială, unul dintre cele mai utile lucruri din bucătăria dvs., deoarece simplifică foarte mult viața, dar ocupă mult spațiu, ceea ce nu este foarte convenabil, mai ales în bucătăriile mici. Acest articol va discuta despre cum să atârnați un cuptor cu microunde pe perete, de ce aveți nevoie pentru acest lucru și ce trebuie să știți.

Alegerea elementelor de fixare și a parametrilor acestora

Alegerea elementelor de fixare și a parametrilor acestora

Pentru a fixa cuptorul cu microunde pe perete, există o varietate destul de largă de suporturi și, prin urmare, este necesar să le alegeți corect, ținând cont de câțiva parametri:

 • greutate unitară - cuptorul în sine cântărește mai mult de 8 kilograme în medie, totuși, cu alimente și alte lucruri pe care doriți să le instalați pe raft, greutatea poate crește până la 15-20 kilograme;
 • dimensiunile dispozitivului - după cum știți, toate cuptoarele diferă ca dimensiune, înainte de a merge să cumpărați paranteze, trebuie să măsurați unitatea;
 • preferințele și dorințele dvs. - determinați tipul suport sau suport, întrucât depinde de dvs. să îl utilizați, deci alegeți bine, pentru a nu regreta mai târziu.

Vezi si:

Instrumente și consumabile necesare

În timpul instalării suporturilor cu microunde pe perete, veți avea nevoie de următoarele lucruri:

 • suporturi speciale sau suporturi pentru un raft pentru un cuptor cu microunde, totul depinde de preferințele dumneavoastră;
 • burghiu;
 • elemente de fixare și șuruburi;
 • șurubelniță universală sau cheie. În funcție de șuruburile sau șuruburile care trebuie strânse.

Vezi si - Pot pune un cuptor cu microunde pe frigider?

Instructiuni de instalare

Instructiuni de instalare

În ceea ce privește locul de instalare, este calitatea și materialul peretelui; este strict interzis să atârnați cuptoare cu microunde pe pereții din gips-carton, pe pereții falși și pe panourile de finisare, deoarece acest lucru se poate termina prost. Datorită greutății mari, elementele de fixare instabile pot cădea sau suportul în sine nu va rezista și va începe să se prăbușească.

Acum să trecem la acțiuni pas cu pas:

 1. În primul rând, trebuie să alegeți suporturi de perete conform parametrilor de mai sus. Suport cuptor cu microunde vândute special pentru aceste dispozitive, nu este nevoie să inventați și să cumpărați suporturi TV sau orice alte tipuri de suporturi.
 2. După ce ați achiziționat tot ce aveți nevoie, trebuie să vă decideți un loc. Poziționați dispozitivul astfel încât să vă fie mai convenabil să îl utilizați, dar trebuie, de asemenea, să îl puneți departe de chiuvetă și aragaz, pentru a nu uda și încălzi unitatea, deoarece acest lucru îi poate afecta performanța.
 3. Înainte de a monta suportul cu microunde cu propriile mâini pe perete, măsurați lățimea dispozitivului și aplicați-le pe perete pentru a ști aproximativ cum să atașați suporturile sau un raft pentru cuptorul cu microunde.
 4. Acum începeți să găuriți găurile, apoi montați chopik-uri speciale în ele și strângeți șuruburile în ele. Numărul de găuri pentru reținere este întotdeauna diferit, dar minimul lor începe de la punctul 4 și mai sus, totul depinde de suportul de microunde ales.

Cel mai important lucru în timpul instalării este că suportul de perete trebuie să fie la același nivel, astfel încât raftul cu microunde să nu se deformeze, deoarece acest lucru poate afecta negativ performanța unității. De asemenea, poate afecta mâncarea din interior, de exemplu, atunci când încălzește vasele lichide, acestea se pot vărsa și răspândi pe farfurie în continuare, ceea ce nu va fi foarte plăcut.

Mai jos vor fi scrise câteva recomandări și sfaturi care vă pot ajuta în viitor.

Informații și sfaturi

Majoritatea producătorilor, astăzi, cu un cuptor cu microunde, oferă un element de fixare special pentru cuptorul cu microunde, conceput pentru un model specific - aceasta a fost o soluție bună și, cel mai important, este destul de convenabil. Dacă doriți să cumpărați astfel de lucruri, selectați-le astfel încât să reziste la greutatea cuptorului dvs. cu microunde.

La cumpărare, verificați cu atenție orice produs, indiferent de producător, pentru semne de diferite defecte - fisuri, depresiuni, deformări structurale, încălcarea vopselei, pentru a verifica personal calitatea fabricării sale.

Dacă aveți de gând să realizați suporturi pentru microunde în colțul de pe perete, atunci aveți nevoie de un raft special care să se potrivească în formă și care să susțină greutatea cuptorului cu microunde. La fel ca în cazul consolelor convenționale, dispozitivul dvs. ar trebui să fie nivelat, deci utilizați un nivel atunci când montați.

Poate că acestea sunt toate sfaturile pe care am vrea să vi le spunem în acest articol, am vorbit și despre cum să atârnați un cuptor cu microunde pe perete.

Vezi si:

4564 0

Adauga un comentariu

Cum să alegi

Recenzii

Reparații